16 de setembre de 2016
16.09.2016
40 Años
40 Años
Castelló d'Empúries

Una exposició recorda la història de la fàbrica de llet de Castelló

Després de la presentació es realitzarà un tastet de formatges a càrrec de Taleia cultura

16.09.2016 | 12:53
Imatge de l´antiga fàbrica

Castelló d´Empúries ha organitzat un ventall d´activitats durant les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebren de divendres a diumenge, per tal de divulgar la riquesa cultural i el patrimoni museístic del municipi entre els visitants i usuaris dels museus. El programa d´activitats inclou jornades de portes obertes, exposicions, conferències i visites als museus del municipi.

Les activitats s´inicen divendres, a les 20h, amb la inauguració a la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués de l´exposició 'La Fàbrica de la llet: la seva història', que estarà oberta fins al dia 4 d´octubre. Aquesta mostra inclou 3 panells explicatius del recorregut d´aquesta empresa, acompanyada de tot un seguit de fotografies il·lustratives de diverses etapes d´aquesta indústria i de la gent que hi havia estat treballant. Es complementa amb alguns documents que es troben a les vitrines i estris que s´utilitzaven en la recollida de la llet.

L´exposició ha estat organitzada per l´ Arxiu Municipal (AMCE) i la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués i ha comptat amb la col·laboració de Jordi Ametlla, Valeri Ausàs Sala, Teia Castells, Maria Comas, Antoni Costa, Fonso Riera, Joan Serra, Miquel Teixidor, Constantí Turró, Família Juncà i Família Valentí.

Després de la presentació de l´exposició es realitzarà un tastet de formatges a càrrec de Taleia cultura, on en Kilian Vadnov ens explicarà algunes característiques dels formatges. El tastet s´acompanyarà amb una copa de vi del celler La Vinyeta.

Del programa destaca també la conferència Espeleologia i paleontologia al complex càrstic de Lachambre (Cornellà i Rià de Conflent, als Pirineus Orientals) a càrrec del Dr. Joan Madurell, professor de l´Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont de la Universitat de Barcelona, dissabte (18.00 hores) a la Capella de Santa Clara.

Durant  les Jornades, es podran visitar exposicions  com La desmesurada vida de Ramon Llull en els 700 anys de la seva mort  al Museu d´Història Medieval de la Cúria-Presó o  Anima naturae  i  25 anys del Festival Terra de Trobadors  a l´Ecomuseu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Més informació

Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema