Castelló d´Empúries ha organitzat un ventall d´activitats durant les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebren de divendres a diumenge, per tal de divulgar la riquesa cultural i el patrimoni museístic del municipi entre els visitants i usuaris dels museus. El programa d´activitats inclou jornades de portes obertes, exposicions, conferències i visites als museus del municipi.

Les activitats s´inicen divendres, a les 20h, amb la inauguració a la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués de l´exposició 'La Fàbrica de la llet: la seva història', que estarà oberta fins al dia 4 d´octubre. Aquesta mostra inclou 3 panells explicatius del recorregut d´aquesta empresa, acompanyada de tot un seguit de fotografies il·lustratives de diverses etapes d´aquesta indústria i de la gent que hi havia estat treballant. Es complementa amb alguns documents que es troben a les vitrines i estris que s´utilitzaven en la recollida de la llet.

L´exposició ha estat organitzada per l´ Arxiu Municipal (AMCE) i la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués i ha comptat amb la col·laboració de Jordi Ametlla, Valeri Ausàs Sala, Teia Castells, Maria Comas, Antoni Costa, Fonso Riera, Joan Serra, Miquel Teixidor, Constantí Turró, Família Juncà i Família Valentí.Després de la presentació de l´exposició es realitzarà un tastet de formatges a càrrec de Taleia cultura

, on en Kilian Vadnov ens explicarà algunes característiques dels formatges. El tastet s´acompanyarà amb una copa de vi del celler La Vinyeta.

Del programa destaca també la conferència Espeleologia i paleontologia al complex càrstic de Lachambre (Cornellà i Rià de Conflent, als Pirineus Orientals) a càrrec del Dr. Joan Madurell, professor de l´Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont de la Universitat de Barcelona, dissabte (18.00 hores) a la Capella de Santa Clara.

Durant les Jornades, es podran visitar exposicions com La desmesurada vida de Ramon Llull en els 700 anys de la seva mort al Museu d´Història Medieval de la Cúria-Presó o Anima naturae i 25 anys del Festival Terra de Trobadors a l´Ecomuseu.