La convocatòria de la Mostra d'Art i Cultura Contemporània de Figueres ha queda desertat deserta en la primera edició. El passat 11 d´agost es va cloure el termini per a la presentació de projectes per a la Mostra d´Art i Cultura Contemporània de Figueres (MACC), iniciat el passat dia 29 de juny.

Malgrat comptar amb un Comissió Avaluadora excepcional, com eren el director del MACBA, la Directora d´Art de la Fundació Vila Casas i la prestigiosa Crítica d´Art Pilar Parcerisas, només s´ha presentat un sol projecte que no s´ha pogut prendre en consideració atès que li faltava desenvolupament per a l'execució, i la convocatòria precisava que es tractés d´un projecte elaborat, per la qual cosa es considera la convocatòria com a deserta, en aquesta primera edició.

Des de l´Ajuntament de Figueres, es continua pensant que aquesta aposta per fomentar la professionalització del comissariat d´art és bona. En les properes setmanes, es consultarà amb el sector per determinar si els terminis, la dotació econòmica o la difusió han estat suficients, i segons el resultat s´estudiarà la possibilitat de millorar la convocatòria per a properes edicions.

A banda d´això, es considera també que la formula de convocatòria pública és la més adequada per vehicular la diversitat de projectes d'art contemporani que puguin donar-se i redunda en la transparència i gestió oberta de les institucions; altrament, és una garantia, segons el regidor de Cultura Alfons Martínez, "d´una major independència per part del teixit cultural i artístic, alhora, assegurar el camí cap a un model obert, participatiu i a l'abast de tothom".

Finalment, i donat que la convocatòria comptava amb una reserva pressupostària, aquesta es proposarà que passi a les diverses activitats de foment i promoció artística i cultural de la ciutat fins a final d´any, que puguin donar-se.