15 de setembre de 2016
15.09.2016
40 Años
40 Años
Figueres

Els refugiats, la ciència i Cervantes, tres dels plats pricipals de la cultura a Figueres

L´Ajuntament presenta les programacions culturals previstes pel darrer trimestre d´any

15.09.2016 | 20:56
La presentació es va fer a la Cate

Ahir dimecres al vespre el Servei de Cultura de l´Ajuntament de Figueres va presentar a la Sala La Cate les programacions del darrer trimestre d´any dels diferents equipaments culturals municipals de la ciutat, així com d´altres propostes paral·leles en un acte públic que va comptar amb uns 150 assistents.

Els responsables de la Biblioteca Fages de Climent, el Museu de l´Empordà, el Servei de Català i els espais escènics van donar a conèixer al públic les activitats programades en els diferents equipaments culturals entre els mesos de setembre i desembre, amb una àmplia oferta de propostes que van des de clubs de lectura, exposicions, arts escèniques per a adults i infants, concerts de petit format, activitats pedagògiques o cursos de català, entre d´altres.

A banda de la programació estable dels propis equipaments municipals, es van explicar altres activitats paral·leles com ara el cicle ´Refugiats, un drama actual´, dedicat al conflicte dels refugiats que comença demà i, durant un mes, ofereix un programa amb conferències, exposicions o sortides a espais de memòria; la primera jornada de divulgació científica a Figueres, que tindrà lloc el 29 d´octubre a la Sala La Cate; o un cicle d´activitats dedicades a Cervantes, amb motiu del quart centenari de la seva mort.

Durant la presentació també es va voler destacar l´important paper que tenen les entitats culturals de la ciutat, moltes d´elles col·laboradores en aquestes programacions com ara, entre un llarg llistat, el Casino Menestral Figuerenc, Cineclub Diòptria o el Foment de la Sardana Pep Ventura.

El regidor de Cultura Alfons Martínez va remarcar l´objectiu de l´Ajuntament de potenciar la imatge de ´Cultura Figueres´. "Volem impulsar la difusió de l´activitat cultural a Figueres i fora de Figueres. La nostra programació estable ha de tenir ressò i hem de fer-ho de manera ordenada i coordinada entre els programadors municipals i les entitats, per això la nostra voluntat és sumar esforços amb el teixit cultural de la ciutat de manera progressiva, sense aturar-nos".

L´alcaldessa de Figueres Marta Felip va subratllar l´àmplia oferta cultural que es du a terme a la ciutat. "A Figueres es fan moltes coses, Figueres respira Cultura. Moltes vegades hem de córrer d´un lloc a un altre per la multiplicitat d´actes de caràcter cultural que es fan. No oblidem tampoc la cultura popular de la ciutat, ben present especialment de cara al 2017 amb Figueres com a Capital de la Sardana".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen