06 de setembre de 2016
06.09.2016
40 Años
40 Años
Sant Petesburg

L'Hermitage acollirà l'exposició 'Surrealisme a Catalunya. Els artistes de l'Empordà i Dalí'

La mostra, que viatjarà després a Andorra, inclourà 70 obres procedents del Thyssen-Bornemisza de Madrid, el Cau Ferrat de Sitges i de l'Empordà de Figueres

06.09.2016 | 15:56
Façana principal del Museu de l´Hermitage.

El Govern ha acordat subscriure un conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura i el Museu Estatal de l'Hermitage de Sant Petersburg per a l´organització de l'exposició 'Surrealisme a Catalunya. Els artistes de l'Empordà i Salvador Dalí'. La mostra, que es podrà visitar a Sant Petersburg del 28 d´octubre de 2016 al 5 de febrer de 2017, exposarà unes 70 obres procedents de col·leccions particulars o cedides en préstec per institucions com els museus Thyssen-Bornemisza de Madrid, Cau Ferrat de Sitges, de l´Empordà de Figueres o d´Art de Cadaqués amb l'objectiu de difondre la importància del moviment artístic del surrealisme a Catalunya i, més enllà de Salvador Dalí, donarà a conèixer la rellevància d´aquest corrent a l´Empordà.

Després de Sant Petersburg, la mostra es podrà visitar en una versió més reduïda a Andorra, organitzada per la Fundació Reig, a partir de març de 2017.

L´exposició, comissariada per Alicia Viñas i Yuri Saveliev, donarà a conèixer la rellevància del surrealisme a través de Dalí, però també d'artistes empordanesos precedents, coetanis i posteriors a Dalí.

Entre els autors, hi haurà obres de Salvador Dalí, Ramon Pichot, Joan Massanet, Àngels Santos Torroella, Esteban Francés, Antoni Pitxot, Evarist Vallès. Eliseu Meifrèn, Frederic Marès o Ramon Reig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen