El Centre Cultural Sant Domènec de Peralada ha inaugurat l'exposició «Com un vas buit» de Jordi Isern. La mostra, organitzada dins el marc del programa Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona, ha itinerat per diferents sales de les comarques gironines, i ara passarà el mes de setembre al Centre Cultural Sant Domènec de Peralada, a la Sala Miquel Mateu, un dels emplaçaments clau del panorama artístic de l'Empordà.

«Com un vas buit» és el projecte expositiu més experimental de l‘artista, tenint presents els nous materials i llenguatges amb què ha estat treballant. Als habituals paper, ferro i fusta, Isern hi afegeix radiografies, llençols, roba, draps, gases, relacions amb objectes diversos (llibres, mantes, plats), etc. en què Isern reflecteix la seva personal reinterpretació del cos humà i amb la llibertat de prendre‘n consciència autònoma

«Com un vas buit» és una mirada a l‘interior de l‘home, a la necessitat humana de cercar l‘essencial, però també s‘hi evidencia una reflexió profunda a l‘entorn de la concepció que té l‘artista sobre l‘art (entès com una via principalment espiritual) i una voluntat de recerca de noves maneres de relacionar l'art i la societat.

L‘artista. Jordi Isern (Barcelona, 1962). Viu a Sant Iscle d'Empordà. És doctor en belles arts per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives tant a casa nostra com a França, Cuba, Alemanya, el Japó, Dinamarca, Itàlia, etc. L'any 1985 va obtenir la beca d'arts plàstiques de la Generalitat; el 1986, la beca de pintura de la Fundació Güell; el 2007, el I Premi Honda de Pintura, i el 2010, el I Premi de Pintura de la Fundació Vilacasas.

Exposicions Viatgeres

L'objectiu d‘aquest cicle és apropar l'art i la cultura a la ciutadania, promoure la creació artística i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes del camp de l'art a les comarques gironines.

L‘exposició es pot visitar al Centre Cultural Sant Domènec, del 2 al 20 de setembre, de dimarts a dissabte, de 10h a 14h i de 15h a 18h i diumenges de 10h 14h.