Les exposicions de la 12a trobada internacional de poesia acció i performance la Muga Caula, s'han inaugurat a Figueres per posar en valor la feina feta. La primera, 'El Paisatge documental 2015', inclou vídeos i fotos sobre la Muga Caula 2015, de Carlus Camps i Marta Vergonyós i es pot visitar al Museu de l´Empordà fins al dia 30.

La galeria Lola Ventós de Figueres ofereix la mostra 'Refugi Dadà'. En aquest sentit, La Muga Caula ha dedicat les dues darreres edicions a aquest moviment artístic. L´any passat, amb un cartell del poeta Carles Hac Mor i enguany amb una fotoacció del mestre Fluxus Ben Patterson, qui, malauradament, va morir recentment, poc després de fer la imatge que ha servit per il·lustrar el cartell d'enguany de la Trobada.

Referent internacional

Ben Patterson (1934-2016) va ser membre fundador l´any 1962 del grup FLUXUS considerat un moviment neodadaista i referent internacional de l´art d´acció.

L´exposició 'Refugi Dadà', que inclou obres de tots els artistes participants en aqueta nova edició de la Muga Caula, presenta la quarta versió de la instal·lació 'Ben´s Bar' (la primera versió de la qual va presentar a Nova York l´any 1990) realitzada específicament per la Muga Caula amb la col·laboració de diversos artistes que van treballar o van estar relacionats d´alguna manera amb Ben Patterson. Aquesta versió s´anomena 'El bar d´en Ben'.