S'acosta una important tardor musical, amb la tornada llargament esperada i confirmada al mercat discogràfic de Metallica, Nick Cave, Green Day i Sting, les més que presumibles estrenes de Lady Gaga, Katy Perry o U2 i grans novetats espanyoles, com Isabel Pantoja, Bunbury i Dani Martín.

Arribaran després d'un final d'estiu especialment animat, que ha permès gaudir ja dels últims àlbums de Britney Spears ( "Glory"), Leiva ( "Monstres"), Dinosaur Jr ( "Give a Glimpse of What Yer Not"), Crystal Castles ( "Amnesty (i)") i del aplaudidíssim doble lliurament sorpresa de Frank Ocean, especialment amb "Blonde", que ja està considerat un dels millors treballs de l'any.

Molt carregat arribarà també setembre, especialment el dia 9 de setembre, quan es llançaran els nous discos de M.i.a. ( "A.I.M."), Teenage Fanclub ( "Here"), Wilco ( "Schmilco", un àlbum "essencialment acústic", han dit d'ell) i Nick Cave and The Bad Seeds ( "Skeleton Tree").

Aquest mes també aterraran les novetats dels inquietants sud-africans Die Antwoord ( "Mount Ninji And Dóna Nice Time Kid"), Meat Loaf (Braver Than We Are ", el primer 5 anys després de desplomar-se en un escenari) i, tot, Bruce Springsteen, que va en paral·lel a les seves esperades memòries llançarà "Chapter and Verse", una selecció de temes històrics amb 5 cançons inèdites.

A finals de setembre arribaran: "Illuminate", de l'estrella adolescent Shawn Mendes; "Rosetta", de Vangelis (dedicat a l'espai); "Head carrier", de Pixis, "Keep em singing", de Van Morrison; i "22, a million", la continuació que Bon Iver ha donat un lustre després al seu aplaudit disc homònim.

El mercat espanyol també estarà molt animat amb els nous llançaments d'un dels artistes que més ven al país, Dani Martín ( "La muntanya russa"), d'Ariel Rot, de Depedro ( "El passatger") i, per tancar el mes, de M-Clan, que ha gravat el seu "Delta" a Nashville (EUA).

Ja a l'octubre els rellevarà en el mercat nacional Iván Ferreiro ( "Casa"), mentre que en l'internacional ho faran Green Day ( "Revolution Ràdio", després de quatre anys d'espera per la llarga rehabilitació del seu vocalista), Norah Jones ( " day breaks "), Pitbull (" Climate change "), Kings of Leon (" Walls ") i Two Door Cinema Club (" Gameshow ").

A la segona meitat del mes també aterraran el nou de Beck (sense títol confirmat), del "crooner" Michael Buble ( "Nobody but me"), del vocalista de Keane en solitari, Tom Chaplin ( "The wave"), i de Bon Jovi ( "This House is not for sale").

Celtas Cortos publiquen disc en directe amb l'Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries en l'arrencada de novembre, però no seran els únics artistes espanyols amb novetats aquest mes. Atenció també a Enrique Bunbury, amb disc d'estudi després de la seva "MTV Unplugged" (2015), a Vanesa Martín, El Drogues i a Rosana.

El mercat anglosaxó acollirà els nous discos de Lambchop ( "For Love Often Turns Us Still") i Enigma ( "The fall of a rebel angel"), encara que si hi ha un àlbum que atraurà totes les mires aquesta tardor serà "Hardwired ... to self destruct ", de Metallica, després de vuit anys de silenci discogràfic. Arribarà el 18 de novembre.

Sense data oficial de sortida, també estan confirmats els nous àlbums de OneRepublic, Justice, LCD Soundsystem (el primer des de la seva prèvia dissolució), "57th & 9th", de Sting, que suposa el seu retorn al rock després d'una dècada, i " You want it Darker ", de Leonard Cohen, qualificat pel seu entorn com" una obra mestra ".

També sembla que aquesta temporada serà l'escollida per al retorn de Katy Perry, Christina Aguilera i Lady Gaga, qui torna al pop de la mà de RedOne ( "Pokerface", "Just dance") i que al setembre estrenarà senzill, "Perfect illusion ", produït ni més ni menys que per Mark Ronson i Kevin Parker (Tame Impala).

Sembla que caldrà esperar a 2017 per gaudir dels nous àlbums d'Arcade Fire, Gorillaz i The Killers, no així per al nou àlbum d'U2. Segons The Edge, "s'estan deixant la pell" per llançar aquest any la continuació de "Songs of Innocence".

En la nostra llengua, també hi haurà bones notícies per part de Michael Camilo & Tomatito, que reprendran per tercera vegada la seva celebrada aliança després de "Spain" (2000) i "Spain Again" (2006), així com d'Isabel Pantoja, en el seu polèmic primer disc des de la seva sortida de la presó, amb l'atractiu afegit d'haver estat escrit pel seu amic Juan Gabriel, mort el passat cap de setmana.

Per acabar, entre els popers "indies" s'espera material inèdit de Lori Meyers i de Sidonie ( "El pitjor grup del món"), mentre que en l'àmbit comercial, hi haurà nou disc d'Indie Martínez i de David Bisbal, segons ell, amb un so "modern, universal i fresc, més electrònic que orgànic i totalment diferent" al que ha fet fins ara.