La biblioteca de Figueres acaba de signar un conveni amb la Fundació Salut Empordà per engegar aquest setembre el servei de préstec de llibres als pacients de l´Hospital de Figueres. L'interès és facilitar la lectura a persones hospitalitzades i als seus familiars, així com que els usuaris mantinguin l´hàbit de lectura i la relació amb la biblioteca malgrat que es trobin en condicions d´immobilitat, millorant la socialització d´aquestes persones, contribuint al seu desenvolupament personal i alleugerint la solitud.

Aquest servei es durà a terme gràcies a la participació de persones voluntàries de la Fundació Clerch i Nicolau i la Fundació Vergés Ginjaume, que faran de mediadores entre la Biblioteca i les persones ingressades a la Fundació Salut Empordà.

En les properes setmanes la Biblioteca Fages de Climent portarà a l´hospital un fons que hi romandrà i serà renovat periòdicament per adequar-se a les necessitats dels usuaris. Aquest fons inicial està format per novel·les de diferents gèneres (intriga, romàntica, històrica...), relats breus, poesia, obres de teatre, llibres de creixement personal i obres de temàtica diversa. Així mateix, les persones amb deficiències visuals comptaran amb audiollibres a la seva disposició. Per completar el fons també hi haurà revistes, música i pel·lícules.

D´altra banda, si els usuaris tenen una petició en particular, el voluntari/ària s´encarregarà de traslladar la demanda a la Biblioteca, fer-li el carnet en cas que no en tingui, i portar-los el material demanat.

La Biblioteca Fages de Climent lliurarà també un lot de contes infantils i de llibres sobre educació i salut dels infants per a la zona pediàtrica de l´Hospital.

L´alcaldessa i Presidenta de la Fundació Salut Empordà, Marta Felip, valora molt positivament aquesta iniciativa i agraeix la col·laboració de la Biblioteca de Figueres i dels voluntaris de la Fundació Clerch i Nicolau i la Fundació Vergés Ginjaume: "És una iniciativa molt senzilla però molt útil per fer més amable l´estada d´aquestes persones a l´Hospital de Figueres".

Per a la posada en marxa del Bibliohospital s´ha creat un logotip amb el qual es donarà a conèixer el nou servei i s´utilitzarà com a distintiu dels materials que integren aquest fons.