La llum entra amb una mica més de força dins la Basílica de Castelló d'Empúries. Això ha estat possible gràcies a la restauració dels vitralls de la capella de Sant Llorenç i de la Sang, aquests darrers obres originals del segle XVII de les que no es tenia constància ni estan catalogades. Els treballs els ha dut a terme el doctor Miquel Orós, vitraller artesà castelloní, amb la supervisió de vitrallers professionals i del Servei de Béns i Mobles de la Generalitat. Durant l'acte de presentació pública que s'ha fet aquest dimecres, presidit per l'alcalde Salvi Güell, Orós ha destacat les aportacions inestimables de molts altres castellonins que s'han bolcat desinteressadament -com ell també ha fet- en la recuperació d'aquest patrimoni cultural. El doctor i artesà, a més, ha tingut un record per dos castellonins als qui estava estretament vinculat: l'amic Josep Coderch (1947-2005) i el seu propi pare, traspassat recentment.

Aquesta presentació només és un petit tastet ja que Orós ja té quasi a punt els nous vitralls que completaran la capella de Sant Llorenç -"seguiran un estil medieval modernitzat", ha explicat- i hi ha el projecte -ja s'han fet els dissenys- de crear els dos vitralls que falten a la capella de la Sang. Tots ells seran vitralls de nova creació.

Durant l'acte també s'ha presentat una exposició temporal de Lluís Roura amb les peces que durant quinze anys s'han exhibit de Terra Santa a l'església de Banyoles i una obra, també sobre Betlem, que ha cedit a la parròquia.