La Biblioteca Fages de Climent de Figueres acaba de presentar una exposició dedicada a Carme Montoriol amb motiu del 50è aniversari de la seva mort. La mostra inclou part del fons personal de l´escriptora i pianista que la família donà a la Biblioteca de Figueres l´any 1979. Carme Montoriol i Puig era neboda del polític i escriptor figuerenc Josep Puig Pujades i se sentia molt vinculada a la ciutat de Figueres.

Montoriol fou una figura important del teatre català dels anys 30, traductora d´obres de Shakespeare i Pirandello, entre d´altres, pianista i directora de l´entitat barcelonina Lyceum Club, on organitzà diferents activitats adreçades especialment al públic femení. També treballà a la Conselleria de Cultura amb Josep Pous i Pagès. La seva etapa creadora va quedar estroncada per la Guerra Civil.

El fons personal conservat a la Biblioteca Fages de Climent està composat per manuscrits de la seva obra literària (obres de teatre, contes, poesies, peces per a música, traduccions, conferències i articles de premsa), correspondència, retalls de premsa i programes d´actes diversos i una fotografia retrat.

L'exposició es podrà veure al vestíbul de la biblioteca fins el 26 d'agost.