Aquest divendres, 29 de juliol, l'Auditori del Parc del Castell serà l'escenari d’un magnífic espectacle de dansa amb la gala 'Roberto Bolle and Friends'. Roberto Bolle debuta a Peralada i a Catalunya, amb aquest espectacle que serà la primera vegada que es podrà veure a Espanya.

Només arribar a Barcelona, el ballarí ha ofert una roda de premsa a la seu de l’Istituto Italiano di Cultura. Per l’ocasió, el ballarí italià ha esta arropat per tots els ballarins que intervindran en la gala de divendres i pel director del Festival de Peralada, Oriol Aguilà.

Durant la roda de premsa, Roberto Bolle ha manifestat que a través d’aquest espectacle, pretén acostar la dansa de qualitat a la gent que no ha viscut mai aquesta experiència i fer que la dansa sigui capaç de convocar a milers de persones tal i com fan els artistes del pop internacional, i és precisament per aquest motiu que en la seva gira, el ballarí italià escull escenaris amb gran capacitat com l’Arena de Verona.

També ha remarcat que en aquest espectacle l’acompanyen artistes de prestigi internacional, que a la vegada són els millors en el seu repertori. Ha afegit que a Itàlia l’espectacle 'Roberto Bolle and Friends' està considerat un gran esdeveniment per la seva gran varietat de peces que s’interpreten en el repertori, protagonitzats per ballarins de veritable luxe.

Tanmateix Bolle ha lamentat que la dansa encara sigui una disciplina poc coneguda i ha declarat que encara queda molta feina a fer en aquest camp. Per això, ell ens els darrers anys, ha volgut fer una tasca important en aquest sentit i ara es comencen a recollir els fruits del seu treball.

Per la seva banda, el director del festival, Oriol Aguilà, ha explicat durant la roda de premsa que, la dansa es una de les passions del festival i que aquest any per fi s’ha pogut portar aquest ballarí.

Bolle és un dels grans noms de la dansa clàssica del moment. Étoile de la Scala de Milà i ballarí principal de l'American Ballet Theatre, ha ballat en els millors escenaris i les més prestigioses companyies de tot el món. A cada actuació recull grans elogis de la crítica i del públic.

El va descobrir el mateix Rudolf Nureyev en un assaig d'El Trencanous, a la Scala de Milà. Bolle tenia 15 anys i aquell dia el seu destí va canviar per sempre.

Bolle arriba en aquesta edició amb els friends, ballarins talentosos i consolidats en els últims anys a Amèrica i Europa amb 'Roberto Bolle and Friends', que estan actualment de gira pels principals teatres del món. La gira d’aquest estiu està protagonitzada sempre pel mateix elenc de ballarins i això fa que després de diverses actuacions arinbin al Festival de Peralada com un grup molt consolidat i compenetrat i que això es reflexa damunt de l’escenari.

La nit del 29 de juliol es podrà gaudir d’un programa on l’espectador podrà gaudir de coreografies com Prototype de Volpini, After the rain de Wheeldon, pas a deux de Le Corsaire i pas de deux de Don Quixote de Petipa, Duet from New Suite de Forsythe, Suite from l’Arlesienne o Pas de deux from Proust, ou les Intermittences du coeur de Petit, Diana and Actaeon de Vaganova, Vertigo Maze de Celis o Le Grand Pas de Deux de Spuck.

La de Peralada serà una oportunitat única que reunirà en un mateix escenari les grans estrelles del ballet clàssic actual, en un desafiament amistós de tècniques, estils i escoles. A la Gala de dansa de Peralada, ballaran al costat de Roberto Bolle les ballarines Ana Tsygankova (del Dutch National Ballet), Vicktorina Kapitonova (del Ballet Zürich), Sara Lane (De l’American Ballet Theatre) i Elena Vostrotina (del Semperoper Ballett) i els ballarins Christian Bauch (del Semperoper Ballett) , Matthew Golding (del The Royal Ballet), Osiel Gouna (del Den Norske Ballet) i Timofej Andrijashenko (Del Teatro allà Scala).

Des que l’any 2008 Roberto Bolle va organitzar la seva primera gala de dansa, les vetllades Bolle and Friends han provocat autèntiques peregrinacions dels fanàtics del ballet.