L´Ajuntament de Cadaqués i els Amics dels Museus Dalí han impulsat, pel dimecres 3 d'agost i dissabte 6 d'agost, tres actes en memòria d'Antoni Pitxot, qui fou el director del Teatre-Museu Dalí, patró vitalici i vicepresident de la Fundació Gala-Dalí. Les propostes, musicals i culturals, tenen per interès recordar-lo just un any després de la seva mort.

La primera activitat serà un concert gratuït a la Platja de Portlligat, durant el qual es presentarà algunes de les peces musicals que agradaven l´artista i també d´altres que varen formar part de la història musical de la nissaga Pichot. Frederic Deschargues (violí), Pau Codina (violoncel) i Daniel Ligorio (piano) són els tres músics que integraran una formació batejada per a l´ocasió com a Trio Pitxot i que s´ha incorporat al programa de la 45a edició del Festival de Música de Cadaqués. Interpretaran les 'Seguidillas gitanes' d´Enrique Fernández Arbós i el 'Trio op.100 - Andante con moto' de Franz Schubert. A continuació, Jordi Claret (violoncel) i Jofre Horta (piano) completaran el concert, programat per a les 9 del vespre, amb diverses obres tant pròpies com d´autors com Pau Casals, Antonín Dvo?ák i Gabriel Fauré.

Les activitats continuaran el dissabte 6 d´agost. A dos quarts de 8 del vespre, està programada la inauguració d´un monòlit a la seva memòria a l´accés a la platja de Sa Conca. La peça, dissenyada per Jordi Palmada, és una al·legoria a l´artista, al paisatge que contemplava en els seus recorreguts per aquest espai de Cadaqués i a la seva estreta relació amb Salvador Dalí. A continuació, al Teatre Art i Joia, el fotògraf i amic íntim de l´artista, Pedro Madueño, pronunciarà la conferència 'Trenta anys amb Antoni Pitxot'.