El cantautor barceloní Joan Isaac inaugurarà la vuitena edició del Camallera Cançó d´Autor, un festival que enguany estarà dedicat a la 'República de les paraules crítiques'. Se celebrarà del 29 de juliol al 7 d´agost i tindrà set concerts, la majoria a la Plaça Feliu de Camallera.

Hi actuaran Stella Maris, Rusó Sala, Dani Flaco, el Niño de la Hipoteca i Pau Alabajos. Com l´any passat, també s´han organitzat projeccions de documentals, vermuts i varies xerrades de temàtica política amb la presència de ponents com Juan Carlos Monedero, co-fundador de Podemos i els diputats Xavier Domènech (En Comú Podem) , Joan Tardà (ERC) i Eulàlia Reguant (CUP).

Com a novetat, en aquesta vuitena edició hi haurà quatre espectacles de titelles al Cinema Sonora de Camallera.

El Camallera Cançó d´Autor arriba enguany a la seva vuitena edició. Un any més es presenta com a una proposta que es vol diferenciar de la resta de festivals d´estiu i que té l´objectiu de ser un projecte cultural de 'quilòmetre zero'. El director del consagrat Barnasants i impulsor d´aquesta proposta, l´ha definit com un "contrafestival" en la presentació d'aquest divendres a Girona.

Al Camallera Cançó d´Autor hi actuaran alguns dels músics de l´escena catalana més destacats com Joan Isaac, que oferirà el concert inaugural. El cantautor interpretarà temes del seu últim disc 'Joies italianes i altres meravelles' (Picap 2015) on ha versionat una desena de cantautors italians de diferents generacions i temes d´amics com Luis Eduardo Aute o Silvio Rodríguez que ha versionat.

També actuaran artistes emergents com Pau Alabajos o Rusó Sala. La llista de músics es completa amb el trio Stella Maris, que homenatjarà el 80è aniversari de la mort de García Lorca; el duet Borja Penalva i Mireia Vives, Dani Flaco i el Niño de la Hipoteca. Tots els concerts es faran a la Plaça Feliu de Camallera, a partir de les deu de la nit, i tenen aforament limitat.

Paral·lelament a les actuacions musicals, també s´han organitzat diferents activitats com ara xerrades, projeccions de documentals, vermuts i espectacles de titelles. 'Enteníem que en aquest festival no només hi havia d´haver la paraula musicada, sinó també la paraula debatuda, pensada i compartida', ha dit Pere Camps.

El municipi de 850 habitants acollirà totes aquestes activitats durant els deu dies que dura el festival. Amb un pressupost d´uns 15.000 euros aproximadament, el certamen compta amb el suport de l´Ajuntament i la Casa de Cultura de Camallera.