21 de juliol de 2016
21.07.2016
40 Años
40 Años
Empúries

Descobreixen 200 denaris de plata a la ciutat romana d'Empúries

És el tresor més nombrós trobat fins ara a la ciutat romana del jaciment, a més, les excavacions d'aquest estiu han permès recuperar 24 àmfores de vi, una llosa de bronze i dos braçalets

21.07.2016 | 13:08

El jaciment d´Empúries continua donant sorpreses. Després de tres setmanes d´excavacions, ha aparegut un vas de ceràmica amb forma d´àmfora amb 200 denaris de plata del segle I a.C. Es tracta del tresor més nombrós que ha aparegut mai a la ciutat romana d´aquest jaciment de l´Alt Empordà.

Gràcies a la informació que contenen les peces i al seu context, els arqueòlegs creuen que el seu propietari els hauria amagat en una de les estances de la casa on s´està excavant i que possiblement mai va poder recuperar-les arran d´un incendi que hi hauria hagut a l´habitatge.

L´estat de conservació és molt bo i ara caldrà estudiar acuradament cada peça per conèixer-ne la procedència. A banda d´aquest tresor, també han aparegut 24 àmfores de vi a la zona del celler de la casa, una llosa de bronze –´simpulum´- per extreure el vi i dos braçalets.

Una trentena d´estudiants participen fins al 23 de juliol en aquestes excavacions en el marc de la 70a edició del Curs d´Arqueologia d´Empúries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook