Posada de llarg per celebrar 30 anys d'història del Festival de Peralada, que ha organitzat una gala lírica extraordinària amb cinc artistes de reconegut prestigi. Són veus amigues del certamen, ja que al llarg d'aquests anys hi han estat estretament lligades. Les sopranos Sondra Radvanovsky i Eva-Maria Westbroek, el tenor Marcelo Álvarez i els barítons Carlos Álvarez i Ambrogio Maestri han cantat àries i duos d'òperes de Verdi, Rossini, Massenet, Puccini i Giordano, al costat de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i sota la direcció del mestre Daniele Rustioni, que ha debutat sobre l'escenari empordanès. L'actor Àngel Llàcer ha conduït la gala amb seleccions de l'obra shakespeariana 'Somni d'una nit d'estiu'.

El Festival de Peralada ha deixat anar la seva passió per la lírica en la festa de celebració del trentè aniversari. Aquest és el format que ja va va servir com a fil conductor de les commemoracions pels deu, quinze i vint anys. Una ocasió especial que ha comptat amb un programa cinc estrelles. Cinc cantants de talla internacional han posat veu a la nit altempordanesa en aquest emblemàtic espai que uneix castell i jardins.

Les sopranos Sondra Radvanovsky i Eva-Maria Westbroek, el tenor Marcelo Álvarez i els barítons Carlos Álvarez i Ambrogio Maestri han cantat àries, obertures i intermezzos de les òperes 'Falstaff', 'La forza del destino', 'Les vêpres siciliennes' i 'Il trovatore', de Verdi; 'Guillaume Tell', de Rossini; 'Tosca' i 'Manon Lescaut', de Puccini, 'Ah! Tout est bien fini... Ô Souverian', de Massenet; i 'Andrea Chénier', de Giordano, entre d'altres.

En el tram final del concert, han sorprès el públic amb interpretacions de les sarsueles 'La del soto del Parral', de Soutullo i Vert, i 'La tabernera del puerto', de Sorózabal; una versió de 'I could have danced all night', del musical 'My fair lady'; i un fragment de l'òpera 'La Wally', de Catalani. El colofó final ha estat 'La Traviata', de Verdi, entre múltiples aplaudiments del públic, que ha fet posar dempeus Carmen Mateu, presidenta del Festival de Peralada.

El Festival de Peralada celebra 30 anys amb una gala lírica

El Festival de Peralada celebra 30 anys amb una gala lírica

La gala commemorativa ha estat ideada per la pròpia organització del festival, i ha comptat amb la direcció escènica d'Albert Estany i les presentacions d'Àngel Llàcer. L'actor va portar la temporada passada al festival el musical 'El Petit Príncep' i, en aquesta ocasió, ha enllaçat els fragments musicals amb lectures de 'Somni d'una nit d'estiu', de William Shakespeare. I és que, per sobre de tot, el festival és "un somni d'una nit d'estiu", ha dit en el moment del brindis d'aniversari.

Festa entre "amics"

La majoria dels cantants protagonistes de la celebració d'aquest divendres ja havien actuat amb anterioritat al festival, i en són veus "amigues", en paraules del director, Oriol Aguilà. El baríton malagueny Carlos Álvarez ha assegurat que és un "repte" actuar en el marc d'aquest esdeveniment i que, amb el pas dels anys, ha anat teixint "una relació afectiva amb vincles molt estrets" amb els organitzadors.

Per la soprano Sondra Radvanovsky, el Festival de Peralada és el de les seves primeres vegades. "Vaig cantar el duet de 'Norma' per primera vegada, el meu primer 'Norma' d´escenari, el meu primer recital en solitari a l'església del Carme. Estimo i aprecio el festival per donar-me aquestes oportunitats", ha assenyalat.

En canvi, el baríton italià Ambrogio Maestri, que havia d´actuar-hi fa dos anys, s'ha estrenat aquesta nit sobre l'escenari altempordanès. També l'ha trepitjat per primera vegada el mestre Daniele Rustoni, que ha dirigit amb entusiasme l'espectacle, amb música de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).