Els Amics dels Museus Dalí organitza una visita guiada a l'exposició Ramon Pichot en el record que té lloc al Museu de l'Empordà de Figueres fins al 28 d'agost. La sortida serà el dissabte dia 16 de juliol, a les 12 del migdia.

En el vintè aniversari de la mort de Ramon Pichot, el Museu de l'Empordà vol recordar la seva obra des del punt de vista més íntim, tot emmarcant-la dins la repercussió que va tenir en el panorama artístic de la seva època.

Ramon Pichot i Soler (Figueres 1924-1996) va començar a pintar amb només setze anys i es va convertir en un dels referents artístics de la comarca. Prové d'una família d'artistes que han projectat l'Empordà i sobretot Cadaqués al món.

Pintor de professió, va ser influenciat en els seus inicis per Tiziano i Velàzquez i més tard pel postimpressionisme francès, conreant prestigi i admiració arreu del món, fet que li va permetre tenir l'oportunitat d'exposar als Estats Units.

Les seves obres estan dotades d'una gran riquesa cromàtica, marcada per una gran lluminositat i se centra, sobretot, en dues temàtiques: les figures femenines i els paisatges.

En el primer grup trobem retrats familiars: de la seva dona, les seves filles i néts, i en alguns casos, models pintades tant en diferents llocs de Cadaqués com a l'estudi del pintor prop de la Sagrada Família de Barcelona. En el segon grup d'obres, trobem paisatges de la que seria casa seva durant gran part de la seva vida: Cadaqués. Un recull d'imatges tant del poble com de les nombroses platges i cales de la localitat, que ajuden a poder-la conèixer des de diversos punts de vista.

Es tracta d'una activitat gratuïta per als socis dels Amics dels Museus Dalí però cal reservar plaça. Podeu trucar al 972 677 520 (de 10 a 14 hores) o enviar un correu electrònic a amics@fundaciodali.org.