La Casa Empordà de Figueres acull l'exposició multidisciplinària i col·lectiva 'fugiRfugi' que pertany al cicle expositiu Epordoneses i que mostra obra d'una quarantena d'artistes. En la inauguració, que es va fer dissabte, Pilar Farrés, coordinadora a del cicle, ha recordat que la mostra neix de la "voluntat de sacsejar conciències arran de la tragèdia humanitària que viu Europa des d'ara fa un any amb l'arribada massiva de refugiats".

Narcís Coderch, l'artista convidat a fer la glosa, ha assenyalat que "el que més ens neguiteja és no poder donar resposta a tots aquells que ara truquen a la porta d'Europa". I Alfons Martínez, regidor de Cultura, ha demanat responsabilitat a tots "i davant una tragèdia com aquesta no parlar d'Europa en tercera persona del singular sinó en primera en plural".

Durant la inauguració s'han dut a terme dues accions: una performance de Clara Gassiot; i la peça de dansa Willkommen, de la Companyia El Paller. 'fugiRfugi' es podrà visitar fins al 21 d'agost a la Casa Empordà (antic escorxador, Pl. Escorxador) de 9 a 20h de dilluns a dissabte, i de 10 a 15h els diumenges i festius. El 15 d'agost de 9 a 20 ininterrompudament.

Els artistes paticipants són: Mercè Cuartiella, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Carme Sanglas, Tura Sanz Sanglas, Ramon Fort, Núria Surribas, Joan Casellas, Esther Julià, Mònica Quintana, Yvonne Heinnert, Ron de la Fuente, Ester Marcos, Lluís Bosch, Elisa Casanoves, Narcis Coderch, Montse Cufí, Jordi Casals, David Ruiz, Àngel Burgas, Mònica Soler Ranzani, Josep Pérez, Isabel Guzmán, Cristina Vilà, Jacint Casademont, Alejandro Mañas, Pilar Farrés, Irene Gras i Jordi Font. També es podran veure els treballs dels alumnes dels instituts A. Deulofeu, N. Monturiol, La Salle Figueres i Escolàpies de Figueres