L’Ajuntament de Figueres ha obert la convocatòria per a la primera edició de la Mostra d'Art i Cultura Contemporània (MACC) com a mitjà per a la consolidació de professionals en el comissariat artístic. La proposta d'art al carrer seleccionada, que haurà de partir de la premissa "Pensa la ciutat: Figueres com a espai de reflexió", serà inclosa al programa d'activitats produïdes pel Museu de l'Empordà durant la tardor de 2016.

La convocatòria per a la MACC pretén mantenir l'activitat artística i cultural dins del món de l'art contemporani, fins ara avalada a la ciutat amb iniciatives diverses, i fomentar la producció, difusió i exhibició de la creació artística en totes i cadascuna de les seves manifestacions. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Figueres, Alfons Martínez, destaca que es tracta d'una iniciativa per "potenciar l'art contemporani entre tots els artistes" i afavorir la "professionalizació del comissariat d'art".

Els projectes que es presentin a la convocatòria hauran de reunir obra d'artistes que resideixin, treballin o hagin treballat anteriorment a Figueres, comarca de l'Alt Empordà o província de Girona. Podran ser de temàtica diversa, però que demostrin un bon coneixement de la realitat figuerenca, entenent que la intervenció artística en els carrers i/o places de la ciutat així ho requereix.