La pel·lícula del director rosinc Ivan Morillo, 'Vestigis', ha estat seleccionada per participar en el 49è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, de Sitges, on s'estrenarà el proper 9 d'octubre. El film competirà pels guardons de la secció Noves Visions, el que representa "un honor i un plaer" ha destacat el co-productor del film Thomas Spieker.

Coincidint amb la presentació que els organitzadors del Festival han fet aquest dimecres a la ciutat de Barcelona -on hi ha estat present el director del film Ivan Morillo-, s'ha donat a conèixer a Roses, la nominació del film, el primer del jove director rosinc, amb la presència del repartiment d'actors de la pel·lícula, juntament amb Thomas Spieker i l'alcaldessa de Roses Montse Mindan que ham destacat "l'èxit i l'empenta que això representa tant per la pel·lícula, com pel seu director i la repercussió a nivell de públic com de promoció de Roses, on el film ha estat rodat íntegrament".

El germen de 'Vestigis' va néixer arran del rodatge d´un film de Joan Frank Charansonnet al Port de la Selva. Morillo va entendre aleshores que era factible fer un film en un curt període de temps. Ell i Ivan Humanes, doncs, van començar a preparar un guió a partir d´un curt anterior que ja havien fet i que calia adaptar a noves condicions de treball. "Una de les claus més importants era treballar amb pocs actors, poques localitzacions i escenes molt concentrades", explicava fa uns mesos el director.

'Vestigis' es va rodar íntegrament a Roses. Això va ajudar a abaratir els costos ja que, per una banda, s´aprofitaren exteriors coneguts -els dos primers dies només es va rodar fora- i molta gent propera també els va ajudar. A més, quasi tots els actors eren del poble, la qual cosa reduïa les despeses de dietes i allotjament. En aquest sentit, els vuit actors que apareixen estan vinculats amb el Grup de Teatre de Roses i la Funcional Teatre. Es tracta d´Anna Vicens; Joan Fibla; Marta Figueras; Francesc Puga; Josep Maria Cortada; Nina Jaume; Lluís Ribas i la col·laboració especial de l´artista Juanjo Viñuela. "Ja havia treballat amb ells i era fàcil engrescar-los; a més, ho donen tot", comenta el director.

El matrimoni d´en Marc i l´Elena no funciona. La pèrdua d´una filla durant l´embaràs ha marcat la parella negativament. En Marc, però, vol salvar el que queda i li proposa a la seva dona acudir a un psiquiatre que els guiï. Aleshores, tot canvia. Aquest és l´argument del qual parteix 'Vestigis'.