La gravadora catalana Cristina Pérez Alay és l'encarregada d'inaugurar aquest dissabte amb la seva exposició individual el 36è Mini Print Internacional de Cadaqués, un concurs-exposició anual impulsat per la galeria Fort obert a totes les tècniques d'estampació. Enguany, la proposta aplega 641 artistes de 52 països de tot el món.

Cristina Pérez és la primera de les artistes que exposarà a la galeria aquest estiu. Al llarg de dos mesos ho faran cinc artistes més, tots ells guanyadors l'any passat del Mini Print. Es tracta de Danielle Grosbusch, de Luxemburg; Stepen Lawlor, d'Irlanda; Victoria Westmacott-Wrede, d'Alemanya; William Barnhart, dels Estats Units, i Litzco Yamamiya, del Japó. Els organitzadors esperen que tots ells siguin presents a les inauguracions. De fet, ells conformen el jurat d'aquesta edició, és a dir, seran els que decidiran quins artistes exposaran de forma individual l'estiu vinent.

El Mini Print Internacional de Cadaqués és un festival que neix de la curiositat que en Pasqual Fort, artista gravador, va sentir per saber si les particulars tècniques que ell estava emprant per fer els seus gravats estaven ja inventades i amb quins resultats.

Fruit d´aquesta necessitat de saber, Fort va convocar el 1981 el primer Mini Print Internacional de Cadaqués. La convocatòria va ser un èxit de participació mundial.

Molts dels que hi van participar -i dels que no- van manifestar el seu desig acomplert de "saber". Per primera vegada es podien veure en un espai reduït mostres dels gravats que els artistes d´arreu estaven fent. L´any següent, i els subsegüents, la participació es va disparar fins a xifres que actualment ja acumulen més de 9.400 artistes participants.

Des de que el 1991, Mercè Barberà, vídua de Pascual Fort, va assumir la direcció del Mini Print, aquest ha mantingut i fins i tot augmentat el seu prestigi internacional. Cada any, l´exposició viatja també a Wingfield (Regne Unit), a Bages (França) i a Pineda de Mar, i s´edita un catàleg que s´envia a tots els artistes participants.