La tercera edició del Festival Internacional Agitart dinamitzarà la dansa a la ciutat de Figueres del 29 de juny al 2 de juliol amb la participació de dotze companyies nacionals i internacionals que actuaran tant en espais d'interior com d'exterior, utilitzant quest any nous escenaris com el Teatre Jardí, la Rambla i la Plaça Josep Pla.

Una de les novetats d'aquesta edició és la col·laboració amb Figueres a Escena, fet que permetrà portar tres companyies de renom internacional al Teatre Jardí: La Veronal, Verve i Guy Nader-Maria Campos, que hi presentaran els seus treballs mentre que als carrers i als espais públics actuaran dotze companyies nacionals i internacionals, amb estils i influències diferents, incloent el breakdance, el hip-hop, el teatre, el flamenc i la performance. Juntament amb aquestes actuacions, hi haurà diverses activitats participatives pels espectadors, incloent una batuaca, improvisacions, concursos i activitats interactives, han explicat els organitzadors.

Una altra de les novetats d'enguany són una sèrie de workshops professionals que tindran lloc durant la setmana i seran impartits per ballarins i corògrafs de renom internacional, entre ells Guy Nader, Sara Sguotti i Natalia Iwaniec. Les classes estan dirigides a ballarins i estudiants professionals.

La presència de la companyia Agitart a Figueres és cada cop més important amb la finalitat de dinamitzar la dansa professional a la ciutat. Combina un conjunt d'activitats que tenen tres eixos principals: l'educació a través del programa Agitart'educa, que aquest any ha arribat a deu instituts i deu mil estudiants; la promoció del Festival i la pròpia companyia Agitart, que en aquesta tercera edició presenta dos produccions, Sand, que ha tingut un gran rcorregut internacional durant dos anys i el nou espectacle Dust, estrenat amb èxit aquest mes de gener.