L´alumne Quim Vidal Fort de 10 anys i actualment cursant cinquè d´educació primaria a l´escola Teresa de Pallejà de Fortià, ha guanyat la final de la categoria D dels III Jocs Florals de Catalunya, sota el pseudònim de "El Naturalista". El títol de l´obra guanyadora és: La Colla de la Guilla. Es tracta d'una faula que relata les aventures d´un grup d´amics, una guineu, una puput, un porc senglar i una reineta blava que viuen als aiguamolls de l´Empordà, concretament als estanys de Vilaüt.

La tercera convocatòria dels Jocs Florals Escolars de Catalunya s´adreça als centres d´educació primària i educació secundària obligatòria amb la finalitat d´estimular l´expressió escrita dels alumnes, aprofitant una tradició cultural ben arrelada a Catalunya. S'estableixen 7 categories segons el nivell educatiu, quatre per a l'educació primària i tres per a l'educació secundària obligatòria.

La final de la provincia de Girona va ser el dissabte 28 de maig a l´Auditori Municipal de Santa Coloma de Farners, on allà en Quim Vidal Fort va guanyar i va passar a la final territorial de catalunya. L´acte de lliurament dels guardons de la final dels III jocs florals de Catalunya va ser el pasat dissabte 11 de juny, a l´auditori de l´institut Nacional d´Eduacació Física de Catalunya de Barcelona, i va ser allà on en Quim Vidal va guanyar la final de la seva categoria.