La Sala d´Exposicions Ca l´Anita de Roses acull des d'aquest dissabte la mostra de pintura i escultura de l´artista Josep Vernis. Autor prolífic i multidisciplinari, amb una carrera artística de més de cinquanta anys, s´ha identificat per la seva llibertat d´expressió i per la voluntat de ser fidel i coherent amb l´evolució social del seu entorn, reflectida a les seves obres amb un alt grau de sentiments i problemàtiques socials.

Tal i com indica Anna Palomo, crítica d´art, «la producció artística de Josep Vernis es construeix a partir de contraposicions terminològiques com racionalitat i irracionalitat, ordre i caos, color i forma, extraversió i interiorització i, en últim terme, figuració i abstracció, que conviuen en perfecta harmonia a les obres. La línia, la figura i el color, components inherents al treball pictòric des dels inicis, es combinen amb el degoteig, la grafia i els regalims de pintura per dotar els seus treballs d´un intens batec intern que tradueix el delit vital de l´autor en preparar cada obra.

Amb matisos, podríem parlar d´una manera semblant dels treballs escultòrics; a cadascuna de les peces tridimensionals hi ha deixat l´empremta de l´experiència personal en el terreny conceptual i ho ha fet amb un llenguatge igualment personal, que es manifesta a partir de l´intel·ligent plantejament compositiu que estructura la totalitat de la seva obra.»

Els diferents àmbits de la creació i de la cultura no li han resultat mai estranys, i Vernis ha participat en produccions teatrals o literàries amb el mateix entusiasme i convicció que ha esmerçat en la pràctica artística. Així mateix, cal ressaltar una destacada i dilatada labor en el camp de la docència de l´art, que va exercir en diverses institucions des de l´any 1963 i que va culminar com a professor a la Universitat de Vic.