06 de juny de 2016
06.06.2016
Portbou

Dani Karavan guardonat amb el Premi Nacional de Cultura 2016 pel Memorial Passatges de Portbou

El premi li serà lliurat pel President de la Generalitat de Catalunya, el dia 8 de juny al Teatre Metropol, de Tarragona

06.06.2016 | 16:52
Memorial Passatges a Portbou

Aquest dimecres, 8 de juny tindrà lloc l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya, al Teatre Metropol, de Tarragona. Un d'aquests premis ha estat atorgat a Dani Karavan pel Memorial Passatges, dedicat a Walter Benjamin i ubicat a Portbou.

Aquests premis són els més rellevants en cultura a Catalunya que atorga el CONCA (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts), òrgan assessor del Govern en matèria de Cultura i format per experts nomenats pel Parlament de Catalunya.
 
Dani Karavan (Tel-Aviv,1930) és un escultor israelià que ha posat Catalunya en el mapa cultural i patrimonial internacional amb la construcció del Memorial Passatges, integrat al paisatge fronterer de Portbou i  dedicat a l'eminent filòsof alemany Walter Benjamin i a la seva vida i a la seva tràgica fi en aquesta població on, després d'una dura travessa a peu pels Pirineus,  se suïcidà el 26 de setembre de 1940 quan fugia en exili camí dels EUA en saber que havia de ser repatriat. El Memorial evoca valors humans, de cultura i de pau, i s'erigeix en símbol i memòria de tots els que fugen a la recerca de llibertat. El magnífic encaix d'aquesta obra al paisatge i el seu significat atrau intel·lectuals i visitants d'arreu del món.
 
El premi a Dani Karavan li serà lliurat pel President de la Generalitat de Catalunya. A l'acte de lliurament dels Premis hi assistirà en representació de l'Ajuntament de Portbou el Regidor de Cultura, Medi Ambient, Promoció Econòmica i Turisme, Toni Sánchez Serra.
 
La cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2016 serà retransmesa pel Canal 33 de TV3 a les 23:15 del mateix dimecres dia 8 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook