Maria Rosa Gratacós, filla del compositor de sardanes Simó Gratacós, ha fet donació del fons del músic figuerenc al Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres en el 125è aniversari del seu naixement

L'acte de donació es va fer aquest dissabte quan els membres de la junta del Foment de la Sardana Pep Ventura i el músic i periodista Alfons Gumbau es reunien amb Maria Rosa Gratacós, filla del compositor figuerenc Simó Gratacós. "El meu pare sempre ho havia dit, que volia que les seves partitures es conservessin al Foment de la Sardana Pep Ventura", afirma Maria Rosa Gratacós.

Aquest fons està constituït per un bon nombre de sardanes, així com altres composicions típiques de l´època, com ara caramelles i ballables, compostes per l´autor entre els anys 1911 i 1922, els anys de joventut de Gratacós.

"El meu pare només va compondre entre els 20 i els 30 anys", va explicar la filla del músic i coneguda professora de piano. "Als trenta anys es va casar i ja no va escriure més". Simó Gratacós va aprendre música amb els mestres Eusebi Vilà i Josep Cirilo, i va esdevenir intèrpret de piano i de flauta travessera. Professionalment, es va dedicar a la construcció, com a contractista d´obres; com a músic, va estar fortament implicat en el moviment musical figuerenc de l´època, com a director de la coral Germanor Empordanesa del Casino Menestral i també com a director de la Capella Parroquial de Figueres. Simó Gratacós va morir l´any 1958.

Les partitures de Gratacós, que ja han estat dipositades a la seu del Foment de la Sardana Pep Ventura, seran catalogades i digitalitzades i restaran a la disposició de cobles i interessats.

Durant el Concert del passat Aplec de la Sardana es va interpretar 'A plena llum', una de les sardanes del mestre.