Els vuit museus que integren la xarxa Una comarca de museus promouran un segon concurs d'Instagram amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus que se celebra el proper 18 de maig. Així, del 18 al 22 de maig aquests centres museístics conviden a tothom a participar en el concurs etiquetant les seves imatges a Instagram dels museus, les exposicions i els actes programats amb motiu del Dia Internacional dels Museus amb l´etiqueta #comarcademuseu.

Entre totes les imatges penjades, les que obtinguin més comentaris i més likes seran premiades. El premi a la foto amb més comentaris són dues entrades gratuïtes al concert del grup Manel que tindrà lloc al Fòrum Romà d´Empúries el 13 d´agost de 2016 a les 10 del vespre. El premi a la foto amb més likes són dues entrades gratuïtes per a participar en una de les activitats culturals, visites guiades o tallers oferts pels vuit museus de la xarxa fins a finals de 2016.

Els museus que integren aquesta xarxa són l´Ecomuseu-Farinera de Castelló d´Empúries, el Museu de l´Anxova i de la Sal de l´Escala, el Museu d´Arqueologia de Catalunya- Empúries de l´Escala, el Museu del Joguet de Catalunya de Figueres, el Museu de l´Empordà de Figueres, el Museu de la Tècnica de l´Empordà de Figueres, el Museu Memorial de l´Exili de La Jonquera i el Museu Ciutadella de Roses.