La cantant Sílvia Pérez Cruz debuta com a actriu, en el llargmetratge del director Eduard Cortés, en el Festival de Cinema Espanyol de Màlaga. Cerca de tu casa és una proposta molt diferent i si més no nova, que aborda l'onada de desnonaments, a Espanya des del 2007, en clau de drama musical.

La protagonista és la Sonia, una jove de 30 anys que no pot pagar la hipoteca després de perdre la seva feina, però també l'empleat bancari que deixa sense casa als seus veïns o el policia turmentat perquè ha de treure a famílies dels seus pisos.

Gran part del pes de la història recau en qui interpreta a aquesta protagonista, Silvia Pérez Cruz, la veu de la qual va servir en part com a inspiració en l'escriptura del guió.

Pérez Cruz va viure el rodatge "amb tot el vertigen del món", perquè si el simple fet de crear la banda sonora li semblava "una bogeria", el de protagonitzar la pel·lícula ni s'ho plantejava, ja que no havia fet res en el camp de la interpretació.

"Tinc clar que no sóc actriu, i ara admiro als actors més fins i tot que abans. Em sent afortunada d'haver-ho viscut i de no haver-me sentit com una intrusa", ressalta la cantant

Eduard Cortés, que ja va inaugurar l'edició de 2012 amb la pel·lícula The Pelayos ha admès que tenia "por" durant tot el desenvolupament del guió a "frivolitzar", perquè sabia que "la paraula musical sobre els desnonaments podia sonar frívol".

També va evitar caure en el "maniqueisme o en una pel·lícula de bons o dolents, perquè dins de la furgoneta de la Policia hi ha pares de família amb un vertader trauma per arrancar a una noia de 6 anys de casa seva, com l'oficinista del banc que està fent fora de casa seva a la gent amb la qual ha viscut tota la vida".