El Gremi de Llibreters de Catalunya ha fet públic aquest dijous les dades definitives de venda de llibres per Sant Jordi. Quant a l'idioma, el 47,64% dels títols venuts a Girona va ser en català, mentre que el 52,36% en castellà. Amb tot, malgrat que l'oferta de títols en català era inferior a la de castellà, al valorar les vendes en nombre d'exemplars, el llibre en català s'imposa i assoleix el 65,16% de les vendes, superant el castellà, que es va situar en el 34,84%. Girona és la segona demarcació on es van vendre més títols (11.568) per darrera de Barcelona (41.516), i per sobre de Tarragona (9.748) i Lleida (9.636). Per gèneres, 2.976 títols corresponen a la ficció, 4.203 a no ficció i 4.389 d'infantil i juvenil.

El llibre més venut en català de ficció a Girona és 'La filla del capità Groc' (Planeta) de Víctor Amela, mentre que 'Confessions d'un culer defectuós' (Empúries) s'imposa en no ficció.

En castellà, 'La chica del tren' (Planeta) de Paula Hawkins va assolir la primera posició en ficció, mentre que 'X' (Espasa Libros) de Risto Mejide va coronar la no ficció en aquesta llengua.

En infantil i juvenil, 'De quin color és un petó?' (Animallibres) de Rocío Bonilla en català i 'Wigetta y el antídoto secreto' (Temas de Hoy) de Vegetta777 i Willyrex en castellà van copar les vendes a Girona.