22 de abril de 2016
22.04.2016
Figueres

Viure el Sant Jordi més festiu dels últims anys

Després de la multitudinària revetlla a Figueres, arriba avui la celebració carregada de moltes novetats

22.04.2016 | 09:57

Sant Jordi és una de les festes més populars de l´any i enguany, en caure en dissabte, pot esdevindre massiva. Arreu de la comarca s´han programat activitats vinculades amb el món literari i a Figueres les propostes farciran el centre de la ciutat però també nous escenaris que desplaçaran la festivitat, com ara la plaça Catalunya o la plaça Ernest Vila.

Sant Jordi, a Figueres ja es va començar a celebrar aquest divendres amb dues propostes plenament consolidades. Per una banda, la marató literària del Consell Comarcal dedicada, amb motiu dels 50 anys del seu traspàs, a l´escriptora escalenca Caterina Albert i, per l´altra, la revetlla de Sant Jordi a la biblioteca. Enguany, a aquesta trobada hi van assistir una setantena d´autors locals que disposen de llibre publicat aquest darrer any, i estava previst un recital musicat amb l´actriu Sílvia Bel i el músic Carles Beltran, els quals faran reviure les veus de grans escriptores com Mercè Rodoreda, Anne Sexton, Joana Raspall, Sylvia Plath, Maria-Mercè Marçal i Alejandra Pizarnik.

Dissabte, la festa seguirà amb múltiples propostes. El cor de Sant Jordi se situarà, naturalment, a la Rambla, on s´ubicaran una cinquantena de parades de venda de llibres i roses. Entre les activitats previstes destaca la celebració de la desena Fira d´Intercanvi de llibres de segona mà del Consorci de Normalització Lingüística; accions teatrals dels alumnes de l´Aula de Teatre (d´11.00 a 13.00 h); la celebració d´un Gran Dictat (12.00 hores); un concert de l´Orquestra Versatile del Casino Menestral (17.30 hores) i, tot seguit, una letura de poemes d´altres llengües i la seva traducció al català impulsada per Òmnium Cultural. Per cloure la jornada el Foment de la Sardana Pep Ventura oferirà una audició a la plaça de l´Ajuntament (19.30 hores) i es farà un espectacle dels alumnes del Conservatori de Dansa de l´Institut del Teatre de Barcelona, al Teatre El Jardí.

Un programa per als infants
Com a novetat, promogut pels comerciants d´aquest barri, a la plaça Catalunya i a la plaça Ernest Vila (Font Lluminosa) es faran, matí i tarda, propostes per als infants com tallers, contes i animació.

D´altra banda, fora de Figueres també es viu Sant Jordi intensament. A Castelló d´Empúries, per exemple, han programat una visita guiada a la ruta literària Fages de Climent. Es farà, però, diumenge a partir de les 11 del matí des de la plaça Mossèn Cinto Verdaguer i els participants, que han d´inscriure´s prèviament, recorreran espais i indrets de Castelló, Empuriabrava i el parc natural dels Aiguamolls vinculats amb la seva vida i obra.

A l´Escala s´han previst molts actes, entre els quals destaca una lectura dramatitzada a càrrec d´un grup de joves dirigits per Anna Casas amb la col·laboració del grup d´acrobàcies dirigit per Montse Aguilar. Es farà a la plaça Víctor Català, a 2/4 de 7 de la tarda. I a Llançà, entre els actes ressalta la presentació d´un llibre sobre Llançà mentre que a Roses la festa es concentrarà a la plaça Catalunya, com cada any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema