20 de abril de 2016
20.04.2016

Sotheby's subhastarà a París un diari inèdit de Dalí

Usat pel pintor entre 1930 i 1935, el quadern conté 33 dibuixos originals i el preu ronda entre els 40.000 i 50.000 euros

20.04.2016 | 18:02
El diari de Dalí que es subhastarà.

La casa de subhastes Sotheby's posarà a la venda un diari inèdit de l'artista Salvador Dalí en una sessió dedicada al dadaisme i al surrealisme els pròxims 26 i 27 d'abril a París. Empleat per Dalí entre 1930 i 1935, el quadern té un preu que ronda entre els 40.000 i 50.000 euros i d'entre els 33 dibuixos originals que conté el diari, destaquen un autoretrat del pintor acompanyat de la seva musa Gal·la i de l'escriptor surrealista René Crevel, i uns altres que podrien ser estudis de llenços com "El cavaller de la mort".

Les 42 pàgines arrepleguen, amb una escriptura minúscula en tinta vermella i negra, crítiques, impressions artístiques, despeses quotidianes, i comentaris sobre qüestions com la tècnica dels "cadàvers exquisits". El document se subhastarà al costat d'altres peces -procedents de la biblioteca privada R. & B.L.- entre les quals destaquen els manuscrits del poeta francés Paul Éluard il·lustrats per Pablo Picasso, i un rar exemplar d'un àlbum de fotografies de Man Ray.

Els llibres, dibuixos originals, fotografies i obres dedicades d'André Breton, René Magritte, Joan Miró i Max Ernst, entre altres, reflecteixen els vincles d'amistat entre els grans noms del moviment dadaïsta i surrealista. Un dels objectes del catàleg és una postal enviada per Picasso a Éluard, i signada per un grup que inclou a l'amant del pintor Daura Maar, en la qual pot llegir-se: "Ací volem als nostres amics".

En una altra mostra d'afecció, el llibre que Ernst va regalar a Dalí i Gala -prèviament esposa d'Éluard i amant d'Ernst- inclou una dedicatòria conjunta amb Man Ray que resa: "de tot cor". El conjunt de 496 peces s'inicia en un valor estimat de venda d'entre 3,5 i 5 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema