El compositor i músic José Miguel Fernández Sastrón (Madrid, 1959) ha estat nomenat, per només un vot de diferència, i superant Melievo Mena, nou president de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). Així ho han decidit per majoria els membres de la Junta Directiva de l'entitat, que s'han reunit en sessió extraordinària aquest dimecres. Sastrón es converteix en el president número 40 de la institució i la seva elecció es produeix després que el guionista José Luis Acosta dimitís del seu càrrec el passat 31 de març per motius professionals. José Miguel Fernández Sastrón ha remarcat que ara s'inicia una nova etapa a l'SGAE i que en la seva gestió prevaldrà la defensa i protecció dels drets dels autors i editors que l'integren.

"Treballaré amb l'objectiu d'una gestió administrativa eficient, que ens permeti fer arribar als autors el sou que els correspon per les seves creacions", ha afirmat Sastrón en una primera valoració després d'haver estat escollit. El nou president de l'entitat ha format part de la Junta Directiva de l'entitat en els períodes 2007, 2012, 2015 i 2016 com a membre del Col·legi de Petit Dret. En l'actualitat, era vicepresident de l'SGAE i formava part del Consell de Direcció en representació del Col·legi de Petit Dret. Amb 57 anys, s'ha convertit en president de l'entitat fins al 2019, any en el qual s'esgotarà l'actual legislatura.

Al llarg dels seus 117 anys d'història, l'SGAE ha estat presidida per compositors -com Vital Aza, Ruperto Chapí, Amadeu Vives, Francisco Alonso, Jacinto Guerrero o Moreno Torroba-, dramaturgs -com Benito Pérez Galdós, Pedro Muñoz Seca, Carlos Arniches, Eduardo Marquina, Juan José Alonso Millán, Ana Diosdado o Santiago Moncada- o cineastes -com Manuel Gutiérrez Aragón o José Luis Borau-, entre d'altres.