Amb música, animació i contes es presenta aquest dimecres (19.00h) a Figueres una proposta ben especial per als més menuts de la casa, un llibre cançoner il·lustrat per la jove artista figuerenca Marina Gibert, Cançons de son i món, que l´autora va elaborar fa uns anys i que aquest Sant Jordi veu la llum gràcies a una campanya de micromecenatge que permetrà treure al mercat uns 500 exemplars: "És un llibre-cançoner il·lustrat i musicat, acompanyat d´un CD, que recull 11 cançons de bressol d´arreu del món, un viatge al món dels somnis a través de la il·lustració i la música, on els infants descobriran la riquesa de la diversitat cultural" explica l´artista.

Es tracta d´una publicació familiar amb un contingut que gaudiran petits i adults, una eina educativa per compartir estones entre pares, mares i fills, o entre professors i alumnes, apte per a nadons i per nens més grans. Al llarg de les pàgines, hi podran identificar tan la pròpia cultura com la dels seus companys d´escola, que vénen de diferents parts del món. "Una de les il·lustracions és un mapa il·lustrat que, en forma de joc, permetrà als nens situar cada país", explica Gibert i "a la part de darrere també hi ha un petit apartat amb informació del país, les llengües, les cultures", destaca l´autora.

Els països que apareixen en el llibre són: la Xina, l´Índia, Brasil, Sibèria, les Illes Salomó, Hawaii, Argèlia, Catalunya, Burquina Faso, Irlanda i Xile. Les músiques estan en la llengua original i els textos traduïts al català perquè els nens puguin entendre´ls.

Cançons de son i món va néixer fa uns anys, "quan preparava el meu projecte final a l´escola La Llotja de Barcelona. Volia crear un àlbum infantil on poder inspirar-me en la multiculturalitat. Amb molta cura, vaig seleccionar les bressoles de cada país, i les vaig anar il·lustrant manualment". Més endavant, amb aquest projecte, Gibert va participar en la 1a Jornada d´Art i Disseny organitzada per la Generalitat de Catalunya.

Dimecres es presenta a la biblioteca amb la participació d´Isabel Álvarez, professora de La Llotja, l´editor Carles B. Gobs, la mateixa autora, Marina Gibert i la contaconets Bel Bellvehí.