El Teatre Municipal El Jardí de Figueres celebra enguany el seu centenari. La biblioteca Fages de Climent se suma als actes amb l´exposició d´un centenar de cartells del seu fons que ofereix una visió de conjunt de la tipologia d´actes que ha acollit l´edifici fins a l´actualitat. La mostra, en part virtual i en part física, es va inaugurar aquest dilluns i es podrà veure fins al 14 de maig.

Si bé el gruix més important de la programació del Teatre ha estat teatral, cal tenir present que des dels seus inicis i fins a la inauguració de la Sala Juncària la dècada dels seixanta, El Jardí funcionava també com a cinema, etapa de la que es conserven cartells de cinema i programes de mà.

A partir de 1991, després d´una remodelació de l´edifici, els cartells testimonien principalment la programació teatral municipal i l´activitat de les entitats de Figueres i la comarca de l´Alt Empordà.

Donat el gran format de bona part dels cartells, s´ha optat per a la digitalització dels mateixos i la mostra és en part virtual i en part física. A la planta baixa de la biblioteca s´hi mostra una selecció de cartells antics que recullen l´activitat realitzada entre els anys 20 i 40, mentre que els de més gran format, juntament amb els cartells dels anys compresos entre 1982 i 2016, es mostren de manera virtual a les pantalles informatives de la biblioteca i a través del canal Youtube. Així mateix, la mostra virtual de cartells del fons de la Biblioteca de Figueres també podrà veure´s en una pantalla al vestíbul del Teatre Municipal El Jardí els dies de funció.