El jove poeta Gerard Cisneros ha estat reconegut, aquest dissabte a Cadaqués, amb el premi Rosa Leveroni pel seu recull inèdit 'D'epitalami, res'. Durant el mateix acte, també s'ha premiat al periodista Xavier Brichs pel programa 'Catalunya Experience' de TV3, que ha rebut el Carles Rahola, i el mallorquí Àngel Terron s'ha endut el premi Quima Jaume en reconeixement a la seva trajectòria literària. Aquests guardons literaris són un clàssic que precedeixen la festa de Sant Jordi. Enguany s'han dut a terme al Teatre Art i Joia i l'acte ha estat conduït per l´actriu i periodista, Francesca Masclans, qui també ha ofert unes lectures de Ramon Llull en commemoració al setè centenari de la seva mort.

En format periodístic, la 33ª convocatòria del Cadaqués a Carles Rahola ha recaigut al capítol núm. 1 'Trevor i Cori', del programa Catalunya Experience de TV3. Aquest espai va ser emès l´1 d´octubre de 2015 i està realitzat pel periodista Xavier Brichs. El jurat ha valorat la qualitat del programa, amb una producció molt treballada i dosis adequades de localisme i cosmopolitisme. El capítol dedicat a Cadaqués i a Cap de Creus va ser el primer de la sèrie. Han recollit el premi dues de les guionistes del programa, Núria Borniquel i Beth Solé i han anunciat que donarien la dotació econòmica del premi a la Marató de TV3.

Per alltra banda, el mallorquí Àngel Terron, que s'ha endut el premi Quima Jaume, és doctor en Ciències Químiques i Catedràtic de Química Inorgànica a la Universitat de les Illes Balears, té nombroses publicacions a revistes internacionals en el camp de la Química Inorgànica. Pel que fa al vessant literari, va editar la revista de poesia Blanc d´Ou (1977-78), co-dirigí la col·lecció de poesia Tafal editada a Palma entre 1977 i 1982 i la revista cultural universitària Poetry &Sons. També ha col·laborat com a lector per a la col·lecció Balenguera i ha dirigit amb Jaume Pomar la col·lecció de poesia La Sínia del Tall.

Durant l´acte s´ha presentat el llibre guanyador de l´anterior convocatòria del premi Rosa Leveroni, 'Post-its', del poeta, assagista i professor Jordi Julià.