15 de abril de 2016
15.04.2016
Peralada

El pianista Lang Lang inaugura la 30a edició del Festival de Peralada

Novament, la lírica i la dansa internacional protagonitzen un cartell excepcional del 7 de juliol al 16 d'agost

15.04.2016 | 18:27
Presentació del Festival de Peralada

El Festival Castell de Peralada ha fet públic aquest divendres al migdia, durant un acte al Liceu de Barcelona, el cartell de la seva trentena edició. El virtuòs pianista Lang Lang, conegut arreu del món per la seva tècnica excepcional, inaugurarà el Festival el 7 de juliol. Serà aquest l'inici d'un estiu farcit de múltiples propostes líriques i de dansa. Una gala lírica amb Carlos Álvarez i Sondra Radvanosky, entre altres veus de luxe i amb l´OBC, servirà de celebració del trentè aniversari.

En dates posteriors, pel Festival comptarà també amb Olga Peretyatko, Bryan Hymel o Xavier Sabata. Això, a més de la producció operística habitual, enguany un ´Turandot´ dirigit per Mario Gas. La companyia Ailey II i el ballarí Roberto Bolle posaran la dansa, i la música lleugera arribarà de la ma de Seal, 'El gusto es nuestro (20 años)', Pink Martini o Diana Krall.

La música lírica serà un cop més la protagonista del Festival Castell de Peralada, enguany amb fins a set propostes. La producció operística que el certamen presenta cada edició és enguany el ´Turandot´ de Puccini, amb direcció escènica de Mario Gas, com ja es va donar a conèixer el passat mes de gener.

Pel que fa a les veus solistes presents al 30è aniversari, el programa arrenca amb una proposta coral de celebració. Una gala lírica, el 15 de juliol, en què participaran les sopranos Sondra Radvanovskyi Eva-María Westbroek, els baríton Carlos Álvarez i Leo Nucci, el teneor Marcelo Álvarez i el baix Ruggero Raimondi, també encarregat de la direcció escènica. L´OBC serà l´orquestra que els acompanyi, i Daniele Rustioni el director musical de la vetllada.

Amb concerts exclusius i en dates posteriors actuaran successivament la soprano Olga Peretyatko, la mezzo soprano Anita Rachvelishvili, el tenor Bryan Hymel i el contratenor Xavier Sabata. El programa líric es completa amb una nit dedicada a Monteverdi al Claustre del Carme, batejada amb el nom de ´Combattimento´, inspirat en l´obra del compositor ´Il combattimento di Tancredi e Clorinda´.

Peralada ha programat enguany dos espectacles de dansa. El primer, a càrrec de la companyia internacional Ailey II, coneguda per fusionar l´esperit i l´energia dels millors joves talents de la dansa amb la passió i visió creativa dels coreògrafs emergents, que debutarà a l´Estat Espanyol. D´altra banda, Roberto Bolle, un dels grans noms de la dansa clàssica en l´actualitat, oferirà un espectacle amb alguns dels millors ballarins procedents de ballets com el de La Scala de Milà, Zurich Ballet, Ducth National Ballet d´Amsterdam i Semperoper Ballet de Dresden.

L´espai reservat a la música moderna està encapçalat pels cantants Seal i Diana Krall, dos noms que el festival ja havia avançat anteriorment. Aquest divendres s´han confirmat també les actuacions de The Original Blues Brothers Band, Simply Red, l´orquestra nord americana Pink Martini, i els clàssics espanyols La Unión i el retrobament del projecte ´El gusto es nuestro´ (amb Serrat, Miguel Ríos, Ana Belén i Víctor Manuel), especial ´20 años´.

El programa ´Paral·lels´ del festival inclou actuacions de Tortell Poltrona, el duet format per Alfonso Vilallonga i Marco Mezquida, l´espectacle conjunt d´Alberto Demestres i Albert Guinovart, i la lectura dramatitzada del Quixot amb Josep Maria Pou, Camilo García, Maife Gil, Carles Canut i Miquel Pujadó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema