15 de abril de 2016
15.04.2016
Figueres

Jaume Mach dedica una exposició a la coreògrafa Isadora Duncan

Una vintena de pintures retraten l'univers de l'artista en una mostra al Motel Empordà

15.04.2016 | 19:58
Una de les pintures de la mostra

El pintor Jaume Mach presenta aquest dissabte a les 19.30 hores l´exposició 'Els passos d´Isadora Duncan' al Motel Empordà. La nova sèrie de pintures de Jaume Mach s´endinsa en l´univers de la coreògrafa nord-americana Isadora Duncan, per a molts, la creadora de la dansa moderna. Mach ret així homenatge a un dels seus mites a través d´una vintena de quadres que, com ve essent habitual als darrers temps, estan pintats sobre metacrilat, una superfície exigent que no permet errades i que obliga a pintar "en negatiu", superposant les capes a la inversa de com es faria en una tela convencional.

A cadascuna de les peces de la nova sèrie es conjuguen tres elements: la silueta de la ballarina, les notes musicals de la peça que balla Duncan, i un fons eteri carregat d´esoterisme, ja habitual en el pintor jonquerenc. Però no només això, sinó que cadascun dels quadres va acompanyat d´un Codi QR, el qual, si l´espectador l´activa des del seu telèfon mòbil o tauleta, el condueix a una pàgina web que ha creat expressament i on es pot escoltar la melodia que Duncan ballava en el passat (Mozart, Beethoven Txaikovski, etc.) i que "ara" torna a ballar al quadre de Mach.

Espai de vídeo
A l´exposició també hi haurà un espai de vídeo on es projectarà de forma cíclica un audiovisual que explica el procés creatiu de l´artista per arribar a crear la sèrie. La glosa i presentació de la inauguració anirà a càrrec de l´historiador de l´art Enric Tubert. La mostra es podrà visitar fins al dia 31 de maig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema