06 de abril de 2016
06.04.2016
Sant Pere Pescador

L'Elenc Santperenc celebra 50 anys de vida amb una gran gala

Es faran quatre representacions de l'espectacle que combinarà teatre, música i humor al centre cívic del municipi per repassar la seva trajectòria

06.04.2016 | 09:45
Imatge recent de l´elenc

L´Elenc Santperenc, una formació que va arrencar cap a l´any 1966 al poble, estrena aquest dissabte una gran gala amb motiu del seu cinquantè aniversari. Malgrat els alts i baixos que en alguns moments de la seva trajectòria van allunyar la companyia dels escenaris, la gent del poble s´ha bolcat en aquest projecte que sembla més viu que mai gràcies a la incorporació de nous joves actors. L´any passat amb l´obra Criatures, de T de Teatre, l´elenc es va reactivar de manera important, i ara és el moment de celebrar-ho. La directora de la companyia –Maribel Olmos, un dels membres més antics de l´elenc– s´ha encarregat d´idear l´espectacle La Gala que oferirà la primera funció aquest dissabte, a les 22.00 hores al centre cívic. "Perquè tothom en gaudeixi, es faran tres representacions més, els 10 d´abril a les 19.00 hores i els dies 15 i 16 d´abril a les 22.00 hores" explica Olmos.

Esquetxos d´algunes de les primeres obres representades per l´Elenc com La ferida lluminosa, Mareig, Tafalitats o Terra Baixa, es podran veure entremig d´altres popurris que pretenen aportar el seu toc d´humor. També arribarà un petit fragment de Mareig, de Jordi González, obra amb la qual la companyia va tornar a escena l´any 2011 després d´un temps d´absència. Faran un ampli repàs a la seva trajectòria i La Gala es tancarà amb música, destaca la directora.

Olmos repassa els orígens de l´elenc: "Som fills de l´Agrupación teatral de Acción Católica, que en els anys 40 i 50 ja feien teiatru". Durant aquests 50 anys, han representat 35 obres de tots els gèneres, excepte el musical. Han organitzat una mostra de teatre amateur, i es van fer càrrec de l´organització del Visionat del 2000. L´any passat, amb Criatures, van fer una intensa gira i van tenir oportunitat d´actuar al Fitag.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema