La psicòloga figuerenca Marina Hidalgo sempre havia volgut escriure un llibre, però no arribava la història adequada, fins fa uns tres anys quan l´argument de 'La locura de las mariposas' la va seduir. "Vaig agafar llapis i paper per no oblidar la idea", explica. El cert és que no ho va fer, va desenvolupar la trama i els personatges i, finalment, n´ha sorgit aquesta novel·la on no falta acció, aventura, romanticisme i pinzellades d´història. Aquest dimarts, a 2/4 de 8 del vespre, la presenta a la biblioteca de Figueres acompanyada de la també psicòloga Mar Casas, que també ha escrit el pròleg del llibre.

Del que se sent més orgullosa Hidalgo és que una editorial, en aquest cas la independent La Vocal de Lis, s´hagi interessat per la història. Una trama que té per protagonista l´Alba, una psicòloga que troba, casualment, el diari d´una avantpassada que va viure al segle XVII i que fou víctima de la Inquisició. "L´Alba decideix fer-li justícia", explica Hidalgo, que sempre havia volgut escriure sobre aquelles dones que, sota l´etiqueta de bruixes, van ser cremades o ajusticiades injustament quan, de fet, segurament només patien un trastorn mental. Com diu Mar Casas en el pròleg, el llibre "és un relat d´una obsessió que, a moments, allunya a la protagonista contemporània del món real per fer-li veure que el temps és un valor relatiu".

Estil informal i fresc

Hidalgo ha escrit la seva primera novel·la en castellà, una llengua que li proporciona un estil "més informal i fresc". El llibre es pot trobar a llibreries de Figueres, Girona i Barcelona, i als centres Abacus i Corte Inglés.