El guionista de programes de ràdio i de televisió Josep Maria Bunyol ens ha portat a fer un recorregut per allò que ell anomena la "nostràlgia". Amb l'acompanyament de la periodista castellonina Mercè Mayné, que ha fet la presentació del seu llibre, 'Jo també veia Bola de drac' (Ara Llibres), ha refrescat una memòria enyorada a tots aquells que ens hem reunit a la Llibreria Low Cost de Figueres, aquest dijous, 31 de març.

'Jo també veia Bola de drac' és, com diu Josep Maria Bunyol, "una conversa d'amics". La definició la comparteix Mercè Mayné, que ha explicat que a mesura que ha anat llegint el llibre n'ha compartit les anècdotes amb persones del seu entorn.

A les pàgines de 'Jo també veia Bola de drac' ens retrobem amb Els joves i Mr. Bean, el Floquet de Neu i l´orca Ulisses, El Tricicle i La Trinca, en Cobi i en Goku, El zoo d'en Pitus i el Mecanoscrit del segon origen, els Sopa de Cabra i El Último de la Fila, el pendó de la Sue Ellen i en Magnum, les Teresines i El Terrat...

El nostre imaginari col·lectiu

Un munt de records que han conformat el nostre imaginari col·lectiu: els dibuixos animats més emblemàtics, els llibres infantils i juvenils, els concursos de televisió, els programes de ràdio, les sintonies mítiques i els inspirats comentaris d´uns convidats d'excepció: Lyona, David Selvas, Toni de la Torre, Mazoni, Samanta Villar, Araceli Segarra... En definitiva, una ruta per la nostàlgia catalana dels anys vuitanta i noranta.

Josep Maria Bunyol ha comentat que 'Jo també veia Bola de drac' no pretén ser un llibre d'història, ni tampoc un diccionari. "Tampoc és un llibre d'humor, però sí que provoca somriures", assenyala l'autor, el qual diu també que, sorprenentment, moltes dones li han confessat que en Magnum (popular personatge televisiu interpretat per Tom Selleck) havia estat el primer amor de la seva vida.