És una de les grans superproduccions del 2016 i una de les estrenes més esperades de l'any. Ben Affleck debuta com Batman en el primer cara a cara cinematogràfic amb l'altre mític superheroi de DC Còmics, Superman, interpretat per segona vegada per Henry Cavill. Aquestes són les claus de "El amanecer de la justicia", que s'estrena a Espanya.

1. WARNER S'UNEIX AL MODEL "UNIVERS INTERCONNECTAT". Disney va descobrir la gallina dels ous d'or amb la fórmula de l'univers interconnectat de Marvel ("Los vengadores"). Warner li va al darrere, però "El amanecer de la justicia" és només el començament.

Ja estan en marxa dos lliuraments de "La liga de la justicia", que també dirigirà Zach Snyder i reunirà a tots els herois de DC. Wonder Woman, Aquaman i The Flash tindran, a més, les seves pròpies pel·lícules. D'altra banda, els dolents s'agruparan a "Suïcidi Squad", que s'estrena el proper estiu, dirigida per David Ayer.

2. SUPERMAN BAIXA DELS ALTARS. El Superman de Snyder, que va debutar el 2013 amb "El hombre de acero" i un llavors desconegut Henry Cavill com a protagonista, ja no és aquell heroi irreprotxable i intocable de les pel·lícules antigues. Ara, la societat el qüestiona, i entre ells Bruce Wayne / Batman.

3. BEN AFFLECK, UN BATMAN DISCUTIT. Quan es va filtrar la notícia que Ben Affleck prendria el relleu a Christian Bale com Batman, va haver una onada de rebuig a les xarxes socials. El guanyador d'un Oscar per "Argo" no ho tindrà fàcil després de l'èxit de la trilogia de Christopher Nolan, però ja ha signat per un lliurament en solitari, i també estarà a "La Liga de la Justicia".

4. L'ORIGEN DEL CONFLICTE. El conflicte entre Batman i Superman en "El amanecer de la justicia" deriva de la batalla final amb el General Zod al final de 'El hombre de acero', quan un dels edificis de Wayne Enterprises és destruït, i moren dotzenes d'empleats de la companyia.

5. INSPIRAT EN ELS CÒMICS. Encara que molts puguin pensar que l'enfrontament entre Batman i Superman és un invent dels estudis per fer caixa, el vigilant de Gotham i l'heroi de Metropolis han aparegut junts amb freqüència als còmics. La primera vegada, el 1952, al número 76 de Superman. Encara que al principi col·laboren, els seus mètodes oposats d'encarar el crim els fan xocar.

6. AMB WONDER WOMAN, LA TRINITAT COMPLETA. És un dels personatges més esperats de "El amanecer de la justicia", ja que mai fins ara Wonder Woman havia saltat al cinema. La triada per al paper -no sense certa polèmica- ha estat la model israeliana Gal Gadot. Abans de decidir-se, l'estudi va barrejar noms com Olga Kurylenko o Jamie Alexander.

7. DOOMSDAY, UN ENEMIC COMÚ. Batman i Superman, amb l'ajuda de Wonder Woman, hauran de plantejar-se deixar de banda les seves diferències quan apareix Doomsday. Encara que, als còmics Doomsday era una criatura creada en Krypton que es dirigia a la Terra a lluitar contra Superman, al film de Snyder aquest monstre és el resultat dels experiments de Lex Luthor amb el cos de Zod.

8. D'AMY ADAMS A JESSE EISENBERG, UN REPARTIMENT ESTELAR. Amy Adams repeteix en el paper de Lois Lane i Jesse Eisenberg promet sorprendre a la pell del malvat Lex Luthor. Al costat d'ells, actors de la vella guàrdia com Jeremy Irons, Holly Hunter, Diane Lane o Laurence Fishburne.

9. ESTRENA MUNDIAL. RÈCORD DE PREVENTA. Després de la preestrena a Nova York, la pel·lícula aterrarà aquesta setmana a cinemes de tot el món. Amb un pressupost de producció estimat de 250 milions de dòlars, "El amanecer de la justicia" ha acumulat ja uns 25 milions de dòlars en prevenda, unes xifres que superen èxits recents com 'Deadpool', 'Fast & Furious 7' i 'Los Vengadores'.

10. EL CONTRAATAC DE DISNEY. Disney contraatacarà al maig enfrontant a Iron Man (Robert Downey Jr) amb el Capità Amèrica (Chris Evans) en "Civil War" en una lluita de seguretat davant de llibertat que, temporalment, se situarà en el punt en què es va quedar "Vengadores: La Era de Ultrón". S'hi espera veure per primera vegada a Tom Holland amb el vestit de Spiderman.