L'Auditori Convent dels Caputxins de Figueres ha acollit la presentació de 'Combatents en nom d'Al·là' (ARA Llibres) de la periodista Anna Teixidor en el marc del cicle expositiu Empordoneses 2016.

Davant un centenar de persones la periodista Anna Teixidor ha explicat les claus d'aquest treball d'investigació sobre la Gihad a Catalunya. Ajudada d'una projecció d'imatges i vídeo, Teixidor ha presentat algun dels casos que apareixen al seu llibre, com el de Said de 18 anys, i veí de Girona, que "desconfiat dels mitjans occidentals" troba a les xarxes socials "la resposta que necessita a les seves preguntes". O el de Tarek, de 23 i veí de Barcelona, amb qui va mantenir contacte mentre lluitava a Síria i "estava sotmès a forts alt i baixos emocionals degut a la pressió de la guerra". O el d'Omar, de 30 anys, que li va oferir casar-se amb ell i costejar-li el trasllat a Síria per ser la seva dona. Teixidor, ha explicat que les xarxes de captació "treballen amb mètodes sectaris que miren de fer sentir especial a cada individu" prometent als homes "que seran uns grans combatents" i a les dones "seduint el seu esperit humanitari". Així mateix ha parlat dels diferent programes europeus de desradicalització per als combatents que tornen a Europa, i ha assenyalat que aquí a l'Estat "no en tenim cap".

L'acte ha comptat amb diversos membres del consistori figuerenc que estava encapçalat per l'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, que ha assenyalat, en referencia a la gihad que "és un moviment que ens desconcerta i atemoreix; i per això mateix admira la valentia de la periodista Anna Teixidor".

La glosa i presentació de l'acte ha anat a càrrec del periodista Santi Coll i la benvinguda als presents l'ha donat Pilar Farrés, coordinadora d'Empordoneses. L'acte estava coorganitzat per Llibres Low Cost.