Els alumnes del Consorci de Normalització Lingüística de Figueres faran divendres a partir de les onze del matí una lectura dels poemes del llibre 'El cant dels mesos' envoltats d'algunes de les pintures de Caterina Albert al Museu de l'Empordà que vol recuperar a través dels seus quadres el vessant més pictòric de Caterina Albert. La mostra es podrà visitar fins al 29 de maig.

L'objectiu del Museu és acostar-se a la seva persona a través de la seva obra en la commemoració del 50è aniversari de la seva mort. Caterina Albert va ser una de les principals veus que durant la primera meitat del s. XX més va teoritzar i reivindicar el paper de la dona en una societat fortament patriarcal. Tot i que va ser sobretot coneguda per la seva faceta d'escriptora, també va mostrar un molt bon talent per la pintura. Des del Museu es vol aprofitar l'any Víctor Català per recuperar aquesta faceta desconeguda de l'artista amb l'exposició d'obres tan interessants com el quadre que ella mateixa va pintar posant cara a la Mila, la protagonista de la novel·la 'Solitud'.

El Dia Internacional de la Poesia d'aquest 2016 es celebrarà amb la figura clau de Caterina Albert i per això la xarxa de museus de l'Alt Empordà (una comarca de museu) ho celebra amb un grapat d'activitats que tindran lloc entre el 18 i el 21 de març.