Les escriptores Eugenia Tusquets i Susana Frouchtmann presenten aquest dissabre, 12 de març, a les 12.00 hores, a la Biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres, el seu llibre 'La pasión de ser mujer'. La presentació forma part del programa d'activitats que ha organitzat l'Associació de Dones de l'Alt Empordà Glòria Compte al llarg d'aquesta setmana amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona.

En l'acte, presentat per la periodista del Setmanari EMPORDÀ Mairena Rivas, participen les dues autores, a més de l'editora Sílvia Lluís. 'La pasión de ser mujer' fa un retrat profund de dotze dones que van marcar la seva època i que van destacar en la seva manera de viure la seva condició femenina. L'assaig ha estat publicat per Circe Ediciones.

Els dotze testimonis femenins que es recullen en el llibre tenen un nexe comú: la voluntat de superació i l'ambició d'existir en plenitud. Maria Callas, Hannah Arendt, Eleanor Roosevelt i Teresa d'Àvila comparteixen pàgines, entre d'altres, amb Virginia Woolf, Remedios Varo, Emilia Pardo Bazán, Anaïs Nin o Mercè Rodoreda.