09 de març de 2016
09.03.2016
L'acte inaugural serà aquest dijous

Experts en música antiga d'arreu del món es donen cita a Castelló d'Empúries

Participaran en un simposi internacional que girarà a l'entorn de la tradició cultural del Cant de la Sibil·la

09.03.2016 | 16:06

La capella de Santa Clara de Castelló d´Empúries serà l´escenari on tindrà lloc, des d´aquest dijous i fins dissabte, un simposi internacional de música antiga organitzat per la Universitat de Barcelona. Hi participaran una quinzena d´experts en la matèria arribats d´universitats d´arreu del món, com per exemple Sidney, a Austràlia, o Saarlandes, a Alemanya. L´assistència al simposi és gratuïta, però cal inscripció prèvia i la inauguració de l'acte tindrà lloc aquest dijous a la tarda a càrrec de l'alcaldessa de Castelló, Assumpció Brossa.

'El judici final. So. Imatge. Litúrgia. Escena' és el títol amb el qual s´ha batejat el simposi on es parlarà sobre la tradició cultural del Cant de la Sibil·la com a manifestació del Judici Final en les seves múltiples expressions, siguin artístiques o literàries. "Del camí i els mitjans per assolir la immortalitat s´han ocupat les religions de tot signe que, com la cristiana, la jueva o la musulmana, imaginen un Judici Final previ al destí últim de l´ànima, on es premia o es castiga en funció del comportament que s´ha tingut en el curs de la vida", s´explica en una nota feta pública.

Suports per fer-lo possible
Aquesta iniciativa ha estat coordinada pel Departament d´Art i Musicologia de la UAB i ha rebut el suport del Ministerio de Economía y Competitividad i la col·laboració de la Universitat de Girona i el Museu d´Història Medieval de la Cúria-Presó de Castelló.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook