18 de febrer de 2016
18.02.2016
La Jonquera

Jaume Arnella commemora els 'Camins de la Retirada', al Mume

El concert 'Les sabates d'en Jaume' musica la Batalla de l'Ebre, un dels episodis més cruents de la guerra civil

18.02.2016 | 16:23
Jaume Arnella actua al Mume

Tenint present que aquest 2016 es compleix el 80è aniversari de l'inici de la Guerra Civil, el Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera participa en la commemoració anual dels "Camins de la Retirada" amb un concert a càrrec de Jaume Arnella, aquest dijous a les 21.00 hores, que evoca les vicissituds dels joves soldats que van participar a la Batalla de l'Ebre, un dels episodis més cruents d'aquell conflicte bèl·lic.

Jaume Arnella, un dels cantautors i romancers catalans més reconeguts, ha musicat i canta els poemes de Josep Gual Lloberes (Badalona, 1920-2005), combatent de la Batalla de l'Ebre en les files republicanes. Josep Gual és autor, entre altres, del conegut poema "Paisatge de l'Ebre", que va popularitzar la cantant exiliada Teresa Rebull.

Josep Gual i Lloberes (Badalona, 1920-2005) fou un poeta, escriptor i activista cultural badaloní. Amb uns textos a vegades estremidors, a vegades irònics i en altres ocasions de gran sensibilitat lírica, l'autor badaloní reflecteix l'experiència del front durant la Guerra Civil, especialment la d'aquells joves de la "lleva del Biberó" que, acabats de sortir de l'adolescència, es van trobar en la primera línea de foc a les trinxeres de les Terres de l'Ebre.

El concert, s'emmarca dins la celebració anual de les jornades "Caminos-Camins de la Retirada, 2016" organitzades per l'Associació FFREEE (Fills et Filles de Républicans Espagnols et Enfants de l'Exode), amb la col·laboració de Fondation Machado, Mémorial du Camp d'Argelès, Mémorial du Camp de Rivesaltes, Ajuntament d'Argelers, Ajuntament de Cotlliure i el Museu Memorial de l'Exili (MUME). El preu de l'entrada és de cinc euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen