El Festival Internacional de Circ de Figueres programa per a la 5a edició, que tindrà lloc del 25 al 29 de febrer, 24 atraccions amb 84 artistes inèdites a Europa. El certamen representarà 17 disciplines circenses que arriben de 13 països diferents, predominantment asiàtics, alguns dels quals hi participaran per primera vegada, com Perú, Taiwan, Armènia o Itàlia. Entre les companyies programades, destaca el Circ Nacional de Pyongyang, que surt per primera vegada de Corea del Nord, un espectacle d'equilibris de cap 'Fan dance' de Sheyang Acrobatic Troupe of China i els jocs icaris i equilibris en monocicle 'Qin Warriors' de WuQiao Arts School of China de companyies xineses premiades al Festival de WuQiao.

La nova carpa, de gran alçada, permet apostar per fins a vuit atraccions aèries i inclourà set números grupals, que podran veure 30.884 espectadors en els cinc dies que dura el certamen. En total, quedaran representades 17 disciplines circenses al llarg dels tres espectacles diferents: el Blau, el Vermell i l'Or (la gala dels premiats).

De les disciplines aèries, destaca 'Duo 2-Zen-0' procedent de Canadà, on una parella d'artistes executa figures pròpies dels frescs de Miquel Àngel, que els ha valgut guardons del festival IDOL celebrat a Moscou. Així mateix, també programa les cintes aèries de History Makers d'Ucraïna, premi bronze del certamen dirigit per Mykola Kobzov, Idols procedent de Rússia i 'Tim&Taisia' de Xina i Rússia.

En aquesta categoria, el Circ Nacional de Pyongyang presentarà al certamen 'Funàmbuls a gran alçada', que actuaran a més de 9 metres d'alçada sense cap tipus de subjecció. Finalment, també actuarà la companyia Golden Dream amb teles aèries procedents d'Itàlia i l'estat espanyol. Quant als equilibris, a més de les dues companyies xineses premiades al Festival de WuQiao, també destaca la Troupe Victor procedents d'Ucraïna amb perxes volants.

La gimnàstica i les arts marcials de la companyia Duo Vitalys procedents de Perú també participaran al festival, juntament amb els Zhygaltsov Brothers d'Ucraïna i els Vardanyan Brothers d'Armènia.

La contorsió amb equilibris es podrà veure de la mà del Duo Miracle i el Swan Lake de Mongòlia. També hi haurà atraccions d'acrobàcia, cercles, malabars i comicitat.

Espectacle Blau, Vermell i Or

La cita figuerenca s'estructura en dues semifinals diferenciades, l'Espectacle Blau (dijous i dissabte) i el Vermell (divendres i diumenge), que es repeteixen els 24 números i una final, l'Espectacle d'Or el dilluns, a la cloenda del qual es lliuren els premis a les millors atraccions que prèviament han estat puntuades per un jurat d'experts.

Fins avui, s'han venut més de 22.000 entrades, superant els dos terços del total de l'aforament del proper festival. Malgrat les bones xifres, el director del certamen, Genís Matabosch, ha reconegut que amb les vendes fins ara encara no es cobreixen els costos d'una edició en què es prioritzarà la "qualitat artística". El pressupost per a la propera edició és de 592.000 euros, un terç del qual es destina a despeses de producció i a viatges i tramitacions de visats.

Circ Charlie Rivel no actuarà aquest any

Matabosch també ha anunciat que el Circ Charlie Rivel no té previst actuar durant el 2016. En l'edició passada, la carpa va acollir 10.539 espectadors.