El cantant britànic Colin Vearncombe, que va popularitzar sota el pseudònim Black el tema "Wonderful Life" a finals dels anys 80, ha mort als 53 anys després de tenir un accident trànsit a Irlanda fa dues setmanes, ha informat avui la seva pàgina oficial de Facebook.

Vearncombe romania en un coma induït des de la col·lisió que es va produir el 10 de gener als voltants de l'aeroport irlandès de Cork, a prop del poble de Schull, on residia des de feia més d'una dècada.

Els metges havien advertit aquest diumenge que l'estat del músic, nascut a Liverpool (Anglaterra), s'havia deteriorat, mentre que els seus familiars havien demanat als fans que li enviessin "energia positiva i curativa".

"Som conscients del dolor que senten tots els que l'estimen i estem profundament agraïts pels milers de missatges d'amor i suport", va assenyalar la família en el seu últim comunicat.

Black, que va publicar més d'una dotzena d'àlbums, va escriure també llibres de poesia i va estrenar diverses exposicions d'art a Irlanda en els últims anys.

Les seves creacions més celebrades, "Sweetest Smile" i "Wonderful Life", es remunten al seu primer àlbum, que va publicar el 1987.

Vearcombe havia publicat per llavors diversos senzills, el primer d'ells en 1981 ("Human Features"), però va aconseguir per primera vegada l'atenció de la indústria musical amb "Wonderful Life", un tema que va escriure després de ser acomiadat el 1985 del seu anterior discogràfica.

Després d'aquests èxits, el músic va publicar àlbums de forma regular, amb una aturada creatiu entre 1993 i 1999.

A l'abril de 2015 va divulgar el seu últim treball, "Blind Faith", que va sorgir a partir d'un projecte de finançament col·lectiu que Vearncombe havia iniciat mesos abans.ón