Àngel Burgas és un escriptor fidel als seus lectors empordanesos. Sempre que treu un nou llibre, mai s´oblida d´escapar-se fins a casa -allà on, realment, tot va començar- i donar a conèixer els seus nous herois i les històries que els donen vida. Ho fa molt sovint perquè és, també, un dels autors més prolífics que tenim, alhora que un dels més propers. Fa uns pocs dies ho va ser un xic més encara proposant una presentació singular a la biblioteca Fages de Climent de Figueres on la sala d´actes es va omplir generosament.

La proposta de Burgas va ser una lectura dramatitzada dels seus dos darrers llibres: 'Kamal i els alfabetistes' i 'La mirada indiscreta'. Ambdós volums resten units pel component d´intriga i aventura. Així que tant Àngel Burgas, confés apassionat del teatre, com l´actriu Glòria Cristina -que ja l´havia acompanyat en altres ocasions i escenaris- van pujar l´esgraó i es van transformar en els personatges dels dos llibres llegint alguns fragments inicials per obrir boca. Abans, Burgas va recordar que aquest no era el primer cop que feia quelcom així. Va rescatar els noms d´Helena Cusí i Carmeta Gifre i molta altra gent que també s´ha prestat a acompanyar-lo. La novetat, aquest cop, va ser que Burgas i Cristina -una de les col·laboradores més actives- van interactuar entre ells i, sense cap mena de dubte, en gaudiren.

Extreure la narració i els diàlegs dels llibres de l´escriptor va permetre que molts dels lectors o dels potencials lectors entressin en les històries d´una manera totalment directa i fluida. Escoltant-los, observant-los des de fora, els espectadors van esdevenir còmplices de les vivències dels personatges: de la tieta d´en Kamal transformada en un monstre; d´un dinar surrealista a casa d´en Kamal amb un okupa de convidat improvisat o de la desconfiança d´en Ramon a les explicacions d´una desconeguda. Postlectura, les sensacions foren bones. El públic s´estalvià discursos, a voltes innecessaris, i s´apropà al món de l´autor per la via directa, a través de les pròpies paraules.