L'alcaldessa de Castelló d'Empúries, Assumpció Brossa, ha estat nomenada presidenta de la Red de Juderías de España, una associació pública sense ànim de lucre que té com a objectiu la defensa del llegat sefardita. La vila comtal va ingressar en la xarxa dels camins de Sefarad el 2012 i, amb el suport de l'entitat, iniciava un projecte de salvaguarda i difusió del seu patrimoni històric, artístic i cultural jueu.

La Red de Juderías està integrada per vint-i-quatre municipis de la geografia de l'Estat espanyol. A Catalunya, hi trobem, a part de Castelló d'Empúries, Barcelona, Girona, Tortosa i Besalú. Àvila, Càceres, Calahorra, Còrdova, Estella-Lizarra, Hervàs, Jaen, Lleó, Lucena, Monforte de Lemos, Oviedo, Palma, Plasencia, Ribadavia, Segovia, Sevilla, Tarazona, Toledo i Tudela completen la llista.

Tots aquests municipis fan una promoció turística i cultural conjunta a l'entorn del seu origen jueu. Un passeig per Castelló d'Empúries, per exemple, permet descobrir els carrers i els edificis que conserven vestigis d'aquest passat, amb una senyalització específica identificativa i oficial de la Red de Juderías.