Veïns de Castelló d'Empúries han fet donació de cinc peces d'alt valor històric i cultural que daten del segle XV. S'han incorporat al Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó. Les peces ja estan exposades al públic i l'Ajuntament fa una crida perquè altres veïns facin donacions.

Les cinc darreres peces incorporades al museu en qüestió són un corró cilíndric de pedra per moldre i un pes de llautó per pesar monedes d'or o espècies cares com el safrà, amb l'escut de Castelló d'Empúries i datat dels anys 1409-1456, del període en què el comtat d'Empúries es trobava empenyorat a la ciutat de Barcelona i a la Diputació del General; ambdós objectes han estat cedits per Miquel Teixidor Fa.

Per la seva banda, Vicenç Gusó Bech i lRosa Jané Nadal han fet donació de tres peces: una bola de pedra de catapulta, una bola de ferro de canó d'època moderna i una pedra grisa calcària amb decoració esculpida amb motius vegetals i d'època medieval.

El departament de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries destaca el valor cultural i patrimonial dels objectes cedits o donats al museu, així com també fan especial èmfasi en el gest de les persones que han cedit i donat aquests objectes, ja que formen part del patrimoni històric i cultural col·lectiu de tots els castellonins i castellonines i ajuden a contextualitzar i comprendre la història local.Aquest és un dels objectius del nou Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, de Castelló d'Empúries, la incorporació i la conservació del patrimoni històric local a través de l'aportació i la implicació dels veïns i veïnes del municipi, i des del museu, l'Ajuntament ha assenyalat, s'anima a tothom que tingui altres objectes i peces semblants amb un valor històric i cultural a fer-ne donació al museu castelloní. Les cinc peces en qüestió es troben exposades ja al públic i es poden visitar al museu.

El museu està sotmès a un procés per convertir-se en un dels punts d'aturada cultural de la població i poder està obert al públic en horari ampli. S'hi ha portat a terme una àmplia remodelaciómuseogràfica i exposa els principals fons històrics i arqueològics.